Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ...

Ενώ η Ελληνική οικονομία έχει ζήσει την κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης από το 2008 και μετά, δεν έχει ακόμα καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τις αγορές του εξωτερικού.

Αυτό ωστόσο είναι το βασικό προαπαιτούμενο για την ανόρθωση της οικονομίας και έχει αρχίσει να συμβαίνει στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής περιφέρειας (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία) οι οποίες σιγά-σιγά βγαίνουν από την κρίση.

Η στασιμότητα των εξαγωγών δείχνει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην προσαρμογή της σε καθεστώς μεγαλύτερης παραγωγικότητας και εξωστρέφειας και αποτελεί τροχοπέδη για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Για να εισρεύσουν πραγματικά (και όχι δανεικά) χρήματα στην χώρα, πρέπει να αυξηθούν οι εξαγωγές και να βελτιωθούν οι τουριστικές υπηρεσίες της.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει περισσότεροι να δημιουργήσουν εξωστρεφείς επιχειρήσεις.
Πώς δεν εξάγουμε! Εξάγουμε εργατικά χέρια και επιστημονικά μυαλά και εισάγουμε κάποια εμβάσματα!
Ένα πετυχημένο μοντέλο, όμως 50 χρόνια πριν, σε άλλες συνθήκες.

Επιπλέον αναπληρώνουμε το ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό που χάνουμε με κάθε ράτσας, θρησκείας και χρώματος αδέσποτο τομάρι που μπαίνει στη χώρα και δρα ανενόχλητο ικανοποιώντας όποια απωθημένα και στερήσεις είχε από τη χώρα του. Εις βάρος μας πάντα, μα μη μιλάμε γιατί θα μας πούνε ρατσιστές και "φασίστες" κάποιοι βλαμένοι...

Μάλιστα οι ψυχές που εξάγουμε, κατά κάποιον τρόπο χάνουνε και το δικαίωμα της ψήφου. Γιατί ποιος θα έρθει από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, το ΗΒ ή τη Γερμανία ακόμα, για να ψηφίσει;

Μέχρι να θεσπιστεί η ψήφος δια αλληλογραφίας, όπως πάρα πολύ πετυχημένα κάνουνε και άλλες χώρες της Ε.Ε. ένα έλλειμμα δημοκρατίας θα το έχουμε σε αυτή τη χώρα.

Αν και εσείς ποιους λέτε ότι θα ψηφίσουν εκείνοι που αναγκάστηκαν να φύγουν;

Είναι σαν να ζητάμε από έναν πρόσφυγα, να ψηφίσει εκείνους που τον εκτόπισαν....

Και πως να εξάγουμε Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα όταν το υπερφορτωμένο πελατειακό κράτος φορτώνει νέους φόρους στον παραγωγικό τομέα, για να έχει λεφτά να δίνει η κάθε κυβέρνηση στην πελατεία της;

Και όταν δεν μειώνει την γραφειοκρατία και διαφθορά που πνίγουν την Ελληνική παραγωγικότητα, μην και ενοχληθεί το πελατειακό κατεστημένο; Όταν δεν μειώνει τις στρεβλώσεις που κάνουν πιο ακριβή την παραγωγή και άρα αυξάνουν τις τιμές και δυσχεραίνουν τον διεθνή ανταγωνισμό (όπως υπερβολικές εργοδοτικές εισφορές, κλειστά επαγγέλματα, φόροι υπέρ τρίτων, συντεχνιακά προνόμια, υψηλό κόστος ενέργειας κλπ), γιατί έτσι συμφέρει την πελατεία της;

Η μόνη δυνατότητα ανατροπής είναι ο Ελληνικός λαός να υποστηρίξει με την ψήφο του κάποια από τα νέα μη πελατειακά (κατά το μη- μνημονιακά) κόμματα!

Και τι πρέπει να κάνουμε είναι απλό: να κτίσουμε τους θεσμούς των επιτυχημένων Ευρωπαϊκών κρατών, που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις διεθνώς τόσο σε ποιότητα ζωής των λαών όσο και στην διανομή πλούτου.

Όλα τα άλλα είναι κοροϊδίες πάνω σε κοροϊδίες, ψέματα πάνω στα ψέματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: