ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...


Βήμα 1ο: Να ξέρετε τί είναι αυτό που θέλετε να επιτύχετε. Να το ξέρετε προκαταβολικά. Πριν ξεκινήσετε τη «μάχη», ή την προσπάθεια.


Με άλλα λόγια, να έχετε δώσει απαντήσεις στις ΤΡΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΖΩΗΣ:1. Τί είναι αυτό που θέλω να πετύχω;


2. Ποιό είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσω;


3. Είμαι διατεθειμένος να το πληρώσω;Εχοντας ξεκάθαρες απαντήσεις στα παραπάνω, θα δημιουργήσετε τη λεγόμενη «Μελλοντική Ελξη». Μια δύναμη που θα σας τραβάει προς το μέρος του επιθυμητού για σας αποτελέσματος, χωρίς να νοιώθετε τους πόνους και τις οδύνες των εμποδίων που μεσολαβούν.Η ίδια δύναμη θα σας βοηθά να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις και να κάνετε τις καταλληλότερες κινήσεις προς το επιθυμητό για σας αποτέλεσμα. Ο S.Covey το ονομάζει «Ξεκίνημα με το τέλος στο νου».


Βήμα 2ο: Μάθετε να εστιάζετε την προσοχή σας και να αυτοσυγκεντρώνεστε. Με άλλα λόγια, FOCUS! Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ανακαλύψετε ποιά είναι λεπτομερειακά τα βήματα και οι συγκεκριμένες δραστηριότητες που έχουν την υψηλότερη ανταποδοτικότητα για εσάς σε σχέση με το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να κάνετε τις επιλογές σας.


Εδώ είναι που θα εφαρμόσετε το Νόμο του Παρέτο: Το 20% των δραστηριοτήτων σας, σας φέρνει το 80% των αποτελεσμάτων σας. Ποιές είναι για σας οι δραστηριότητες του 20%; Ανακαλύψτε τις και «κολείστε» σ΄αυτές. Εστιάστε την ενέργεια και την προσοχή σας στις ενέργειες εκείνες που έχουν υψηλή αξία «ρευστοποίησης» για το μέλλον σας.


Βήμα 3ο: Δεσμευθείτε σε συγκεκριμένες καθημερινές πειθαρχίες. Εδώ είναι η ώρα της καθημερινής δράσης και εφαρμογής. Ποιές είναι εκείνες οι πειθαρχίες που θα πρέπει να εφαρμόζετε σε καθημερινή βάση ώστε να έλθετε πιο κοντά στην υλοποίηση των στόχων σας. Μήπως θα είναι η «αναβλητικότητα της ευχαρίστησης» και η απομάκρυνση από τη «ζώνη της άνεσης» η πρώτη και σπουδαιότερη;


Στο σημείο αυτό η συνέπεια παίζει κυρίαρχο ρόλο. Η συνέπεια στην καθημερινή εφαρμογή συγκεκριμένων πειθαρχιών άμεσα συνδεδεμένων με τον προορισμό που έχετε χαράξει. Ο Jim Rohn αναφέρει την επιλογή ανάμεσα στις καθημερινές μικρές πειθαρχίες ή στα λάθη κρίσης. Εσείς διαλέγετε...