ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ...

1. Το χρήμα είναι ωραίο γιατί είναι απελευθέρωση.
Νιώθεις ελευθερία όταν μπορείς να απομακρυνθείς από τους ανθρώπους που δεν γουστάρεις, χωρίς να σε υποχρεώνει να τους αναζητάς η ανάγκη του χρήματος (τους)...

Φερνάντο Πεσόα ο "Αναρχικός Τραπεζίτης"

Και με εκφράζει απόλυτα!2. Οι πρωταθλητές της ζωής θέλουν να πλουτίσουν.

 
Βέβαια και θέλεις να πλουτίσεις. Δεν μπορείς να σπαταλάς όλη σου τη ζωή κυνηγώντας το εφήμερο μικροκέρδος για να το σπαταλάς στα παράσιτα της νυχτερινής ζωής το βράδυ. Σαν πρωταθλητής της ζωής προσβλέπεις σε υψηλά εισοδήματα που θα αποτελέσουν επενδυτικά κεφάλαια με τα οποία θα γίνεις ανεξάρτητος. Αυτός που είπε πως "το χρήμα δεν είναι το παν" θα ήταν σίγουρα μπατήρης και παρηγορούσε την δική του φτώχεια, μην έχοντας υπόψιν του και σε χρήση την ενέργεια του χρήματος που είναι παντοδύναμη.3. Το χρήμα δεν αρκεί για την ευτυχία.Σου παρέχει όμως την δυνατότητα να διερευνήσεις εσύ τι θα σε κάνει ευτυχισμένο και φυσικά να το αποκτήσεις πάραυτα! Καλή και η υγεία και η αγάπη και τα τοιαύτα που φιλοσοφούν, μα χωρίς την σιγουριά κι ηρεμία μυαλού που προσφέρει η ύπαρξη ικανής ποσότητας χρήματος, άντε να απολαύσεις ξένοιαστα έστω ένα ηλιοβασίλεμα με τα πρόσωπα που αγαπάς.


4. Το χρήμα δεν αλλάζει τον άνθρωπο.

 
Ποτέ δεν άλλαξε κανενούς τον χαρακτήρα το χρήμα από μόνο του. Μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια αρετές ή απωθημένα που κρύβονταν τα χρόνια της μιζέριας. Το χρήμα κάνει τον άνθρωπο περισσότερο από ότι ήδη είναι, τα καλά ή κακά επακόλουθα οφείλονται αποκλειστικά σε εκείνους και την χρήση που του κάνουν.5. Πλούσιος είναι αυτός που έχει αρκετά.
Δεν έχει σημασία πόσα ακριβώς χρήματα έχει κάποιος, αλλά τι μπορεί να κάνει με αυτά που έχει. Αν θέλετε να μάθετε πόσο πλούσιος είναι κάποιος, μην κοιτάτε πόσα έχει, μα δείτε πόσα από αυτά θέλει και ξοδεύει σε πράγματα που τον ευχαριστούν, τον ικανοποιούν, τον διασκεδάζουν αληθινά, του τονώνουν το αίσθημα της επιτυχίας, του κινούν το ενδιαφέρον και διευρύνουν τους ορίζοντες του, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις εμπειρίες του.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...