Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ...

Οι παρέες και οι κουμπαριές καλά κρατούν ακόμη. Όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην επιχειρηματικότητα..

Όσο δυσκολεύουν τα πράγματα τόσο περισσότερο θα σκληραίνουν και οι ανθρώπινες συμπεριφορές.
Η ανασφάλεια, η διπλοπροσωπία, τα πισώπλατα μαχαιρώματα γίνονται καθημερινά περισσότερα από ποτέ.

Οι λίγοι πρωταγωνιστούν στην επιχειρηματικότητα και κυβερνούν κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Άνθρωποι μουχλιασμένοι, αυταρχικοί, Hannibal Lecters της σύγχρονης πραγματικότητας, που εκβιαστικά μονοπωλιακά και κινούν τα νήματα σε εταιρίες και οργανισμούς.

Είναι ολοφάνερο από ενδείξεις που συνεχώς πολλαπλασιάζονται, πως αυτοί οι συνήθεις ύποπτοι της άλλης κλίμακας ανομίας, συνωστίζονται στην γραμμή εκκίνησης κι ο καθένας προσπαθεί να κλέψει στο παιχνίδι όσο μπορεί.

Ειδικά τώρα με τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις. Οι δε φαλιρημένοι τραπεζίτες, αποτελούν κατηγορία από μόνοι τους. Τα κέρδη δεκαετιών δικά τους κι οι ζημιές τώρα δικές μας. Έτσι μάθανε.

Οι άνθρωποι αυτοί ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές, με τα νύχια βαθιά χωμένα στη σάρκα του θηράματός τους, προσπαθούν να διατηρήσουν την εξουσία και ισχύ τους αμπαρωμένοι πίσω από κλειστές πόρτες. Μη δίνοντας ευκαιρίες σε νέους και καλύτερους από αυτούς. Φοβούμενοι τη σύγκριση. Συσσωρεύοντας τον πλούτο της αδικίας και της αναξιότητας που η μετριότητά τους τόσο ύπουλα έχει δημιουργήσει.

Νεκροθάφτες των ελπίδων και των ονείρων των πολλών!

Ας μην πέσουμε θύματα των ψεύτικων και πονηρών υποσχέσεων τους. Αυτοί τα θέλουν όλα για τους εαυτούς τους. Μην τους ακούτε και δώστε τους τη μία και μοναδική απάντηση που θα τους αποκαθηλώσει από τους θρόνους τους:

Αδιαφορία και Μαχητικότητα!

Να αναγκαστούν να καταλάβουν ότι πρέπει να φύγουν και να δώσουν τη σκυτάλη στους καλύτερους και όχι στους πονηρότερους. Ο μοναδικός τρόπος για να τους υποχρεώσουμε να κάνουν κάτι τέτοιο είναι με την κατά μέτωπο αμφισβήτηση στην μέχρι τώρα υποκλινόμενη από πολλούς αναξιότητα τους. 


Μόλις ανοίξει γνήσια επιχειρηματική δραστηριότητα αυτοί θα εξαφανιστούν. Δεν αντέχουν τα ρίσκα της αγοράς. Δεν έχουν την ικανότητα και το σθένος να δουλέψουν, ούτε και να καινοτομήσουν. Θα διαλυθούν τόσο γρήγορα που θα τους ψάχνουμε.

Αρκεί να μην τους φοβηθούμε!

Αυτοί φοβούνται πιο πολύ κι από την τρομαγμένη αλεπού που την ακολουθούν τα κυνηγόσκυλα για να την κατασπαράξουν. Σε όλους μας αξίζει κάτι καλύτερο και κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλέβει και να βιάζει τα όνειρα κανενός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: