Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...

Η φετινή επέτειος του ΟΧΙ γιορτάσθηκε με κάποια παρατράγουδα που είχαν να κάνουν με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία παρίσταντο ως επίσημοι στις παρελάσεις ανά την Ελλάδα.

Το γεγονός ότι παντού σχεδόν αποδοκιμάστηκαν από τον λαό, φαίνεται να προκάλεσε έκπληξη και οργή στα παραπάνω πρόσωπα, που δεν παρέλειψαν να την εκφράσουν με δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης.

Οι δηλώσεις αυτές επικεντρώνονταν αποκλειστικά στον ευτελισμό των θεσμών, της δημοκρατίας και της Ελλάδας και όχι σε αυτόν των ίδιων των προσώπων.

Εύλογη απορία για τους απλούς πολίτες προκύπτει όταν οι εντεταλμένοι από τον λαό να προασπίζουν τα συμφέροντα, τη ζωή και την εικόνα του, ενώ οι ίδιοι με τις πράξεις ή την απραξία, τα ψέματα, την ατιμωρησία, την αναλγησία και την ασυνέπειά των, ακόμα και όταν τα πράγματα έχουν φθάσει ή και υπερβεί τα λογικά αναμενόμενα όρια της ανθρώπινης υπόστασης, απαιτούν από τον λαό να τιμά και να προασπίζεται θεσμούς που οι ίδιοι συνολικά και με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν τσαλαπατήσει και καταρρακώσει επί δεκαετίες.

Ισχυρίζονται ότι ο λαός είναι αυτός που ευτελίζει τη δημοκρατία και τις στοιχειώδεις αρχές της, όπως η ισονομία, ο σεβασμός των αδυνάτων, η ποιοτική παιδεία, η υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ισχυρίζονται ότι ο λαός προβάλλει την κακή εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω, τη στιγμή που οι ίδιοι αποτελούν και εκπροσωπούν την πιο προβαλλόμενη εικόνα της Ελλάδας.

Ισχυρίζονται ότι αυτοί θα σώσουν τη χώρα από την οικονομική κρίση, που δεν είναι τόσο οικονομική όσο κρίση θεσμών και αξιών, χωρίς να διευκρινίζουν ότι κατά πως φαίνεται εννοούν την Ελλάδα των τραπεζών, των πολυεθνικών, των μονοπωλίων και γιατί όχι και των τριακοσίων της Βουλής.
Η κοινωνία μας καταρρέι. Αυτό θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει και να μας ανησυχεί όλους, των πολιτικών πρωτίστως.

Αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η σωτηρία ης κοινωνίας και η ανόρθωση της χώρας, πέρα απο την σκοπιά της διατήρησης των δικών τους προνομίων.

Για αυτό και οι δηλώσεις τους δεν πείθουν εντέλει κανέναν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: