Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ...


Η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα. Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται με ρυθμούς αδιανόητους για καιρό ειρήνης, τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν, ενώ παρατηρείται υστέρηση εσόδων στα ταμεία του κράτους.

Με τα μικροποσά που προσπαθούν να μαζέψουν από μισθωτούς και συνταξιούχους εν μέσω ύφεσης δεν πρόκειται να μειωθεί το χρέος ούτε να δημιουργηθούν τα πλεονάσματα, που θα επέτρεπαν την αποπληρωμή του. Το λογαριασμό καλούνται να πληρώσουν αποκλειστικά τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα.

Το κράτος δρα σαν ένας απατεώνας που κλέβει, ψεύδεται, καταχράζεται για χρόνια τώρα την τσέπη και την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα.

Κάθε κυβέρνηση και κάθε κόμμα έχει έτοιμη την δικαιολογία: "ο λαός μας εξέλεξε για κυβερνήτες του", ακόμη και όταν η ίδια αυτή κυβέρνηση έχει παραβιάσει το σύνταγμα και τους νόμους και έχει δώσει ψευδείς υποσχέσεις προεκλογικά, που δεν τις τήρησε.
Και όποιος ή όποιοι προσπαθήσουν να κάνουν το αυτονόητο δηλαδή να αντιδράσουν δυναμικά, αντιμετωπίζονται ως ταραξίες από τις δυνάμεις καταστολής. Ο λαός που δεν έχει καμμιά ουσιαστική εξουσία, αντιμετωπίζεται ως εχθρός.

Δίπλα στο κράτος γιγαντώθηκαν κρατικοδίαιτοι διαπλεκόμενοι οι οποίοι με τη σειρά τους κλέβουν και ψεύδονται ασύστολα. Μια μετρημένη κάστα ευνοημένων που κατά κύριο λόγο ωφελήθηκε από το καθεστώς ασυδοσίας και ατιμωρησίας τα προηγούμενα χρόνια πλουτίζοντας εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου.

Το χρέος δημιουργήθηκε με την σύμπραξη αυτών των δύο και τις ευλογίες των διεθνών τοκογλύφων, προμηθευτών και "προστατών".

Οι υπάλληλοι τους, η κατεστημένη κρατικοδίαιτη δημοσιογραφία προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι όλοι φταίμε το ίδιο (περίπου), ώστε να επιμεριστούν οι ευθύνες για την κατάσταση και ο λαός να νιώσει ένοχος, να πάψει να αντιδρά.

Σύμφωνα με τους όρους του εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας, τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους οι επενδυτές μετατρέπονται σε πολύτιμα ενυπόθηκα δάνεια. Έστω και μία δόση να καθυστερήσει το Ελληνικό κράτος, οι πιστωτές μας έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς γης και λοιπών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, τα οποία σύμφωνα με το ίδιο Μνημόνιο παύουν να έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας.

Εμείς οι Έλληνες πολίτες επιμένουμε να μάθουμε γιατί οι κυβερνώντες επέλεξαν έναν δρόμο, ο οποίος οδηγεί την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό στον όλεθρο. Απορούμε πώς είναι δυνατόν να έχει υπογράψει μια τέτοια συμφωνία στο όνομα του ελληνικού λαού μια εκλεγμένη κυβέρνηση και διερωτώμαστε τίνων τα συμφέροντα εκπροσωπεί.

Εμείς οι Έλληνες όμως αρνούμαστε να αφανιστούμε, αγωνιζόμαστε με κάθε διαθέσιμο μέσο και για όσο χρειαστεί για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας. Αναγνωρίζουμε ότι φτάσαμε ίσαμε εδώ γιατί ιδιωτεύαμε και επιτρέψαμε σε ανάξιους και υστερόβουλους να μας κυβερνήσουν.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην παράνοια και το περισπούδαστο ύφος των πολιτικών του απόλυτου τίποτα...

Πρέπει να αποσυρθούνε με την δική μας απαραίτητη συμβολή πολιτικοί και δημόσιοι "άρχοντες" που λειτούργησαν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον προδοτικά απέναντι στην πατρίδα και τους πολίτες.

Νόμους περί βουλευτικής ασυλίας και περί ευθύνης υπουργών, που βγάζουν σε τέτοιο βαθμό λάδι τους ανέντιμους πολιτικούς, δε νομίζω να έχουν σε άλλες ευρωπαικές χώρες.

Άρα σε ένα βαθμό είναι και στο χερι μας. Παίζει ρόλο το τι ζητάμε εμείς οι πολίτες από τους ηγέτες μας. Και πως τους επιλέγουμε.

Αν κάνουμε εμείς ό,τι καλύτερο περνά από το χέρι μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: