Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ...


Τίποτα δεν απαξιώνει την πολιτική περισσότερο από την σύντομη διάψευση των ελπίδων.

Γιατί όταν δεν έχεις να ελπίζεις, δεν μπορείς να υπομένεις.

Η αίσθηση που πλανάται, είναι πολυ αρνητική για την κυβέρνηση.

Είναι δύσκολο να ξεπεράσουν τα εμπόδια της ύφεσης, της ανεργίας, των κοινωνικών εντάσεων.

Κάθε μέρα που περνά ο Έλληνας πολίτης στριμώχνεται στο καναβάτσο της ζωής πιο πολύ, η αγοραστική του δύναμη μειώνεται, ο μικρομεσσαίος επιχειρηματίας η ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής οικονομίας μπαίνει στο περιθώριο.

Το Σεπτέμβρη, θα υπάρξει ενα ακόμη μεγάλο κύμα ανεργίας, προερχόμενο από τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Που θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες άνεργους, χωρίς εισόδημα, χωρίς δυνατότητα κατανάλωσης, μα με αξιώσεις επιδότησης ανεργίας για επιβίωση, χωρίς προοπτική εξεύρεσης μισθωτής εργασίας κι ανάκαμψης.

Που θα παρασύρει όλη την αγορά, έμπορους κι επαγγελματίες, που δεν θα έχουν κέρδη να τροφοδοτούν τα κρατικά έσοδα με φόρους.

Τότε σε τέτοιες συνθήκες ποιοι θα δουλεύουν και θα πληρώνουν, για να συνεχίσουν να τρώνε τα λαμόγια και να διατηρείται η κομματοκρατία;

Αυτό είναι το όλο θέμα στην Μπανανία της Μεσογείου. Κομματοκρατία που υπάρχει από την απελευθέρωση μέχρι τώρα.

Φανατισμός, κομματοκρατία, πλαστικό σημαιάκι, πολιτική καφενείου με ιδεολογίες βολεψιάς. Βολεψιά από "γνωστό" για ψύλλου πήδημα μέχρι θεσούλα στο Δημόσιο. Τώρα βέβαια το παίζουν θιγμένες παρθένες όλοι οι κομματόσκυλοι γιατί τους πείρε η μπάλα και χάνουν τα βασιλικά προνόμια.

Το κακό είναι ότι μαζί με τα ξερά αρπάζουν και τα χλωρά αν έχει μείνει τίποτα χλωρό σ'αυτή την χώρα.

Εν κατακλείδι δεν είναι καθόλου εύκολα για την κυβέρνηση τα πράγματα. Για μια κυβέρνηση που απο την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, κάνει τη μια γκάφα πίσω από την άλλη.

Μεγαλώνοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα που βρήκε λόγω προηγούμενης κυβερνητικής απραξίας, το οποία μεταφέρονται συσσωρευμένα στον λαό, που καλείται για άλλη μια φορά να τους ξελασπώσει, φταίχτες και δανειστές...

Γιατί πρέπει να πούμε ότι μέσα από την αναλγησία, την αναποφασιστικότητα, την αναβλητικότητα της κυβέρνησης κάποιοι κερδοσκόποι - αρπακτικά έχουν κερδίσει πολλά λεφτά στην πλάτη μας.

Το τι θα συμβεί στο αμέσως επόμενο διάστημα και ποιοί έχουν παίξει μπιλιάρδο στην πλάτη μας, θα το μάθουμε νομίζω πολύ σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: