Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...


Αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συνόψισε την πρόθεση της κυβέρνησής του να ανατρέψει τα κακώς κείμενα δεκαετιών στον κρατικό μηχανισμό επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει λάβει εντολή ανατροπής της κατάστασης που παρέλαβε.

Ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, ενώ η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, να κρατήσει ζωντανές τις προσδοκίες των λαϊκών στρωμάτων που τον έφεραν στην εξουσία.

Το εγχείρημα είναι δύσκολο διότι πρέπει να ληφθούν ιδιαιτέρως δυσάρεστες αποφάσεις οι οποίες δεν φαίνεται να είναι συμβατές με τις λαϊκές προσδοκίες.

Προφανώς όμως θα είναι κακοπροαίρετος και άδικος ο πολίτης που θα απαιτήσει από την νέα κυβέρνηση να παρουσιάσει γρήγορα θαύματα, αλλά αντίστροφα δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία, αν η κυβέρνηση δεν πείσει εξ αρχής ότι καταβάλει την μεγίστη προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών για αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση, χωρίς αλαζονεία, χωρίς διακρίσεις και χωρίς εύνοιες σε ημετέρους.

Μένει να αποδειχτεί αν οι πολίτες κατανοούν ότι όσο πιο γρήγορα ληφθούν οι δύσκολες αποφάσεις τόσο πιο αποδοτικές θα είναι και τόσο λιγότερο κόστος θα έχουν και γιαυτούς και για την κυβέρνηση.

Πάντως σε αυτές τις ώρες που πρέπει εκ των ενόντων να αντιμετωπιστούν καίρια ζητήματα της υπόστασης του κράτους μας, οι πολίτες δεν απαιτούν από την παρούσα κυβέρνηση τίποτα άλλο πέραν από το να κυβερνήσει καλύτερα από τον τρόπο που κυβέρνησε η προηγούμενη.

Ελπίζω να απογοητευτούν οι μετριότητες παραπάνω και να προχωρήσει ο Γιώργος στις τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές που η κυβέρνηση μπορεί να προωθήσει με βάση την ευρεία νίκη της και την άνετη αυτοδυναμία της στη Βουλή.

ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ που έχει την αμέριστη αποδοχή και συναίνεση του ελληνικού λαού.
Θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ούτε ανελλήνιστος ούτε ανεπαρκής, όπως χαρακτηρίστηκε προεκλογικά.

Δηλαδή να αποδείξει ότι μπορεί να ασκήσει μια νεωτεριστική πολιτική, οτι μπορεί να συγκρουστεί με τους εκπροσώπους των οικονομικών και μιντιακών λόμπι, ότι θα κλείσει για πάντα το κεφάλαιο της παρακμής της ανομίας, της ατιμωρησίας, της αδιαφάνειας, την αναξιοκρατίας, της αδικίας και του κομματικού ρεβανσισμού.

Ότι είναι σε θέση να δρομολογήσει όχι μόνο την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Ελλάδας αλλά κυρίως την ηθική που κοντεύει να εκλείψει εντελώς...

Γιατί δεν είναι δα και χθεσινός. Έχει αρκετή θητεία σε προηγούμενες κυβερνήσεις...
Παρθενογένεση δεν υπάρχει στην πολιτική. Ούτε βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών.

Για να μη φτάσει ν' απαντά στο τέλος της πρωθυπουργίας, του στο ερώτημα:

- Ήρθατε να φτιάξετε ή για να φτιαχτείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: