Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ...


Υπόθεση Ζαχόπουλου:
Μια ροζ, κίτρινη και μαύρη ιστορία, την οποία προσπαθεί το πρωθυπουργικό περιβάλλον να την κουκουλώσει με πολύπλευρους αποπροσανατολισμούς, που εκθέτουν πολιτικά στο εξωτερικό και στο εσωτερικό την Ελλάδα ως χώρα σκανδάλων και αθλιοτήτων.


Μια ακόμη κοινωνική συσκότιση σε όλο της το μεγαλείο.
Στην χώρα όπου τα πάντα εξαγοράζονται και διακινούνται με γνώμονα το κέρδος, εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει κανένα πολιτικό σκάνδαλο με την επίμονη ενασχόλησή του στην «ροζ» πλευρά...

Όχι ότι δεν ενδιαφέρει και αυτή, ιδίως τα καρακατσουλιά με τις κουτσομπολίστικες ανάγκες, αλλά τι πρέπει να παρακινεί πρώτα τους δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν, το ίδιο το σκάνδαλο με τις προεκτάσεις του ή μόνο η «καυτή πλευρά του;

Πάντως οι πολίτες και δη αρκετοί από αυτούς που στις πρόσφατες εκλογές ψήφισαν ΝΔ δεν πέφτουν στην «ροζ» παγίδα και θεωρούν την υπόθεση Ζαχόπουλου «περισσότερο πολιτική» απ ό,τι «προσωπική».

Είναι ελπιδοφόρο μήνυμα γιατί δίνει την δυνατότητα στους δημοσιογράφους που ερευνούν την υπόθεση να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά και όχι τέσσερα πίσω, προκειμένου να αποτραπεί για μια άλλη μια φορά η κοινωνική συσκότιση.

Παρόμοιες υποθέσεις όπως η τελευταία που εμπεριέχει το τραγικό στοιχείο της απόπειρας αυτοκτονίας δυο προσώπων, οφείλουν και πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος.
Πρωτίστως για να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί ή οι εκβιαστές που σπρώχνουν κάποιον να πέσει από το μπαλκόνι. Όχι, η ιστορία δεν πρέπει και δεν μπορεί να απομυθοποιηθεί και να εξελιχθεί απλά σε μια κρεβατο-ιστορία.

Δεν πρέπει να επικρατήσει αυτή η κίτρινη δημοσιογραφία που ξεφτιλίζει την προσωπικότητα ή επιεικώς αποπροσανατολίζει! Και ειδικά τώρα.
Η ιστορία πρέπει και επιβάλλεται να προχωρήσει σε βάθος.
Ο κιτρινισμός να μπει στην άκρη. Και η κοινωνική συσκότιση την ύστατη στιγμή να αποτραπεί.

Εξάλλου η πτώση ενός ανθρώπου στο κενό κι αλλουνού σε ρόδες, κάποια αφόρητη πίεση κρύβει ή μια βόμβα που από τις έρευνες μπορεί από στιγμή σε στιγμή να εκραγεί.
Άγνωστο πόσους και ποιους θα διαπομπεύσει.
Η μεν κυβέρνηση κάνει λόγο για «κυνήγι μαγισσών», το δε ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη της όλης υπόθεσης. Αναμενόμενες οι τοποθετήσεις των μεγαλύτερων κομμάτων.
Και ο κόσμος αναμένει με αγωνία το περιβόητο DVD, και το επίπεδο χαμηλώνει ολοένα και περισσότερο, μετατρέποντας μια σοβαρή υπόθεση σε αποκλειστική «ροζ» ιστορία.

Έτσι, με σχετική ευκολία θα αποκρύπτονται πολλά στοιχεία και η έρευνα δεν προχωρά σε βάθος.

Στην κοινωνική συσκότιση που λαμβάνει χώρα, παράλληλα με την εξέλιξη της υπόθεσης Ζαχόπουλου, παίρνουν μέρος ΜΜΕ, επώνυμοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί αλλά και οι ίδιοι οι απλοί πολίτες που φαίνεται που να μην αξιώνουν την διαλεύκανση της σοβαρής αυτής υπόθεσης, αλλά να εξαντλούνται απλά και μόνο στις σκηνές απείρου κάλλους του περίφημου DVD σε ευρείας κυκλοφορίας πρωτοσέλιδα.
Ή στον περιβόητο κομιστή του.
«Εδώ παπάς - εκεί παπάς», ποιος έδωσε τελικά το DVD;
Και ξεκινούν οι αγωγές και οι αλληλομηνύσεις δημοσιογράφων για προσβολή της προσωπικότητας.
Και το παιχνίδι χοντραίνει αποκλειστικά και μόνο γύρω από ένα «ροζ» DVD.

Αλήθεια, ποιος πιστεύει πλέον πως η υπόθεση θα διερευνηθεί εις βάθος;
Ποιος δεν έχει πειστεί πως τελικά πολλούς από τους εμπλεκόμενους τους συμφέρει απλά και μόνο η παρουσίαση των «ροζ» σκηνών και τίποτα περισσότερο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: