Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΑΝΑΣΤΑΣΗ: ΤΟ ΚΡΥΜΕΝΟ ΝΟΗΜΑ...

Η Ανάσταση έχει διαφορετικό νόημα για κάθε λαό και κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Δεν έχει μόνο θρησκευτική, συμβολική ή ιστορική σημασία αλλά και ουσιαστική!

Και το νόημά της δεν απευθύνεται μόνο σε Χριστιανούς αλλά στον οποιονδήποτε τιμά, εμπιστεύεται και πιστεύει στη δύναμη της αλλαγής, στην απελευθέρωση από το παλιό, στο θαύμα της δημιουργίας φωτός μέσα από το σκοτάδι!

Ανάσταση σημαίνει να έχεις τη δύναμη να βγεις έξω από το κουκούλι. Όποιο κι αν είναι αυτό. Όπως η κάμπια που γίνεται πεταλούδα και πανέμορφη πετά απελευθερωμένη στο ανοιξιάτικο τοπίο.
3 ανασταση.png
Ποιες είναι λοιπόν, για τον καθένα και καθεμιά από όλους εσάς φίλες και φίλοι, οι σκέψεις και οι πράξεις που θα κάνετε από εδώ και στο εξής, ώστε η ζωή να σας συμπεριφέρεται "αναστάσιμα";

Αναστάσιμα σημαίνει δημιουργικά, ανταποδοτικά στην αφθονία, συναισθηματικά όμορφα, με ευγένεια και τρυφερότητα στις ανθρώπινες σχέσεις, με φυσική ευημερία στην υγεία και γενναιοδωρία στα υλικά.

Επανάσταση στο παλιό, το γνώριμο, το οικείο και πολλές φορές, φοβικό. Επανάσταση και αλλαγή.

Η ικανότητα του ανθρώπου να βρίσκει το κουράγιο να πιστεύει στο απίστευτο. Γιατί η πίστη στο απίστευτο δίνει στον άνθρωπο τη δύναμη να προχωράει μπροστά με τη ζωή του. Να κάνει αλλαγές που μέχρι πρότινος δεν τολμούσε καν να διανοηθεί. Να γίνει γεννήτορας υπερβάσεων, δημιουργός νέων καταστάσεων και δεδομένων προς το ανώτερο...

Κι αυτό για να συμβεί απαιτεί πίστη, τόλμη, δράση και γενναιότητα.

Όλα όσα θέλει, αναζητά και ονειρεύεται ο άνθρωπος βρίσκονται "έξω από το κουκούλι" της άρνησης, του φόβου, της δυσπιστίας και της αναβλητικότητας.

Κι αυτό είναι το μεγάλο νόημα της Ανάστασης.

Μακάρι η Ανάσταση να πλημμυρίζει τη ζωή, την καρδιά και την ψυχή & τις πράξεις μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: