Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

Άλυτο πρόβλημα του 21ου αιώνα είναι το μεταναστευτικό.

Όπου ο κάθε τριτοκοσμικός ονειρεύεται να έρθει στην Ευρώπη, χωρίς να ξέρει που θα καταλήξει και τι τον περιμένει.

Χωρίς να λογαριάζει τους κατοίκους των χωρών που δεν έχουν τρόπο καιμέσα να "βολέψουν" τους καθημερινώςκαταφτάνοντες...

Τι θα απογίνει ο εξαθλιωμένος υπερπληθυσμός του πλανήτη;Πολλά εκατομμύρια από δαύτους, αφού δεν εφαρμόζεται στις χώρες τους κανένας έλεγχος γεννήσεων, ούτε γίνεται καμιά σοβαρή προσπάθεια να ζήσουν και να τραφούν εκεί.

Ρακένδυτοι άνδρες, μάνες με μωρά στην αγκαλιά, έφηβοι και νέοι παίρνουν των ματιών τους με τα δουλεμπορικά σαπιοκάραβα πληρώνοντας υπερβολικά για μια αμφίβολη διαδρομή κι όποιον πάρει ο χάρος.

Δυστυχισμένες και απελπισμένες υπάρξεις που δεν έχουν¨ "στον ήλιο μοίρα" καταλήγουν τροφή τα ψάρια, στα βάθη της Μεσογείου.

Νομίζουν ότι θα ανακαλύψουν το σύγχρονο "ελντοράντο" το παράδεισο του χρυσού στην άγρια δύση και πνίγονται στριμωγμένοι κατά εκατοντάδες σε μικρά και σάπια ψαροκάικα.

Είναι βέβαια και οι πρόσφυγες των εμπόλεμων περιοχών που αφού δεν πιάνουν τα όπλα εναντίον του κάθε απίθανου πολέμαρχου - ηγέτη μιας ορμητικής φανατικής ομάδας ζηλωτών, ως δειλοί αναγκάζονται να εκπατριστούν για να γλυτώσουν τον χαμό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να το αντιμετωπίσει ενωμένη και με συνεργασία.Χωρίς να πετάει το μπαλάκι το ένα κράτος εναντίον του άλλου.Παραβλέποντας ένα σοβαρό πρόβλημα που τα απειλεί όλα, σε πολλούς τομείς στο μέλλον. 

Τα πλούσια κράτη ωφείλουν να παρέχουν την απαραίτητη συμπαράσταση και βοήθεια κάθε είδους στα φτωχότερα Νότια, που είναι και οι κύριες πύλες εισόδου των προσφύγων και λαθρο-μεταναστών.

Υπάρχει ηγεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που να μπορεί να κοιτάξει κατάματα και με κάποιο συγκρατημένο ανθρωπισμό την πραγματικότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: