Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ 50.000 ΑΝΕΡΓΟΙ...

Κάπου 50.000 άνεργοι θα προσληφτούνε λέει, σε επιδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε από ομάδα υπουργών, με τις συνήθεις κενές μπούρδες που δεν λένε πια τίποτα σε κανέναν, πέρα ίσως από αυτούς που θα επωφεληθούν για λίγο.

Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε δήμους, περιφέρειες, σχολεία, δικαστήρια, ΚΕΠ, Ασφαλιστικά Ταμεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Δυστυχώς αυτή η άθλια νοοτροπία δεν αλλάζει με τίποτα ανεξάρτητα με το ποιος κυβερνάει.
Αντί να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα προς την επιδότηση της πραγματικής οικονομίας (κυρίως σε επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα) θα παρκάρουν τώρα 50.000 (οι περισσότεροι άχρηστοι που θα "επιλεγούν" όπως συνήθως) σε δήμους για τα πολύτιμα(;) ψηφαλάκια λίγους μήνες πριν τις τοπικές εκλογές.

Τι νόημα έχει να απασχοληθεί κάποιος για λίγους μήνες και μετά ξανά στο κενό;

Πάμε στοίχημα πως με τη λήξη θα έχουμε πάλι διαμαρτυρίες, πορείες, συμπαράσταση από όμοιους, κλπ γραφικά συνηθισμένα, που θα θέλουν να παρατείνουν την "απασχόληση" τους, προβάλλοντας με τον χειρότερο τρόπο την δήθεν χρησιμότητα τους, όπως κατάντησε να γίνεται με τέτοια προγράμματα - ασπιρίνες...

Σημασία έχει να υπάρξουν σταθερές νέες θέσεις εργασίας, ή καλύτερα να επιδοτηθεί η έμπνευση και το ρίσκο μιας καινοτόμου επιχιερηματικής ιδέας, που θα έπρεπε να είχαν βάλει τον εγκέφαλο τους να σκεφτεί όλοι όσοι θέλουν να δουλέψουν.

Σε παραγωγικές δουλειές μάλιστα κι όχι ακόμη περισσότεροι υπάλληλοι γραφείου.

Mόνο έτσι μπορεί κανείς να προγραμματίσει ένας πραγματικά εργαζόμενος τη ζωή του.

H επιδοτούμενη εργασία με ημερομηνία λήξης, δε λύνει το πρόβλημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: