Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

ΑΓΡΥΠΝΙΑ (Η ΤΑΙΝΙΑ)...Ελληνική ταινία Νίκου Γραμματικού από το 2005. Με δύο κρατικά βραβεία ποιότητας στις αποσκευές της (Α' Ανδρικού Ρόλου και Δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας).

Δύο αδέρφια, δύο διαφορετικές ζωές.

Ο Ανδρέας είναι άνθρωπος της νύχτας, διεφθαρμένος αστυνομικός, μπλεγμένος από χρόνια με τον υπόκοσμο. Ο Νίκος ο μικρότερος από τους δύο, εγκατέλειψε την οικογένειά του και τις σπουδές ιατρικής για να γίνει παπάς.

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση, ο Ανδρέας και ο Νίκος θα βρεθούν και πάλι μαζί και θα περάσουν την πιο κρίσιμη νύχτα της ζωής τους. Η γυναίκα του Ανδρέα βρίσκεται στην εντατική, τραυματισμένη όπως όλοι λένε από το όπλο του άντρα της. Τώρα ο Νίκος πρέπει να επιλέξει αν θα βοηθήσει τον αδερφό του να φύγει από την Ελλάδα ή αν θα τον παραδώσει στις αρχές. Τη βραδιά της Ανάστασης οι δύο άντρες θα ξαγρυπνήσουν και θα προσπαθήσουν να καλύψουν τον χαμένο χρόνο.

Αρκεί όμως ένα βράδυ για να λύσουν τις διαφορές του παρελθόντος; Κι αν ναι, πόσο εύκολα μπορούν να ξεφύγουν από τον λαβύρινθο αυτής της πόλης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: