Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι ένα είδος δημοκρατίας.
Συνήθως λειτουργεί κάκιστα μέχρι μέτρια.

Εξαρτάται όμως και από την ποιότητα των πολιτών πού την αποτελούν, τις κοινωνικές αξίες που πρεσβεύουν και τον σεβασμό καθενός έναντι τών συμπολιτών του.

 Είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας και του αποτελέσματος της ψήφου μας.

Μέρα με τη μέρα τα προσωπεία πέφτουν από τους ίδιους με κάθε αφορμή και η αλήθεια αποκαλύπτεται ωμή στα μάτια του εκλογικού σώματος, για το ποιόν πολλών εκλεγμένων του κοινοβουλίου.

Οι Ελληνες πολίτες σήμερα διαπιστώνουμε μια προϊούσα σήψη.

Η αναρχία κυριαρχεί, ο δημόσιος βίος νοσεί και αυτό συμβαίνει λόγω της κακής ποιότητας του πολιτικού δυναμικού που κουβαλάει ο ελληνικός λαός στην πλάτη του, γιατί απέκτησε'μονιμότητα και δεν ανανεώνεται, απλώς ανακυκλώνεται.

Οι εκλεγμένοι "υπηρέτες" τάχα της δημοκρατίας κατάφεραν να ελέγχουν την εξουσία και με τα μέσα που δημιούργησαν επέβαλαν τον φόβο και εξουθένωσαν τους πολίτες απ' τη μεσαία τάξη και κάτω.
Γίναμε όργανα σχεδιασμού δημαγωγών, άβουλοι για τα δικά τους συμφέροντα.

Παρακολουθούμε να προσβάλλουνε το σύνταγμα, το πολίτευμα και δεν κινητοποιείται κανείς .
Η Δημοκρατία δέν είναι ατομική καί θεσμική ασυδοσία, ούτε περιορίζεται σέ σχολιαστικούς εξυπνακισμούς.

Όλη μέρα ασχολιόμαστε με τα φασιστοειδή, τα αρτηριοσκληρωτικά κουμούνια και τους αναρχικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλούνε με δηλώσεις και πράξεις.

Να πεις ότι δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν οι ψηφοφόροι ή ότι ψήφισαν για να στείλουν ένα μήνυμα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αλλάξουν ρότα τότε εντάξει, αλλά να υποστηρίζουν έμπρακτα τέτοιες πρακτικές των εκατέρωθεν άκρων σημαίνει ότι δεν πάμε καθόλου καλά ως κοινωνία...

"Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον Ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους, ίσως να καταρρεύσουν ακόμα και στην περίπτωση, όπου θα βρεθούν μπροστά στη μεγάλη απόφαση να διεξαγάγουν έναν πόλεμο γιατί, αν ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής, ποιος πόλεμος θα συνεχίσει μια σπασμωδική πολιτική;"

Και σήμερα ο λόγος στον Ελληνα φιλόσοφο Παναγιώτη Κονδύλη, που έφυγε νωρίς, πριν από 14 χρόνια. Προφητικός...

Πως έχουμε καταντήσει έτσι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: