Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΟΜΠΙΝΕΣ...

Ξέρετε πώς βρέθηκαν οι περισσότεροι δήμοι της χώρας με υπεράριθμο προσωπικό και με μόνιμο πρόβλημα στην καθαριότητα, πέρα από άλλες δημοτικές κομπίνες που συνιστούν μια από τις κύριες αιτίες διαφθοράς της χώρας;

Πρώτα οι δημοτικοί άρχοντες ανακάλυψαν ότι η καθαριότητα είναι ένα θέμα που πουλά προεκλογικά. Μετά ανακάλυψαν τον τρόπο να το αξιοποιούν και μετεκλογικά...

Το μόνο που είχαν να κάνουν οι δήμαρχοι ήταν να αφήνουν τους δρόμους βρώμικους για λίγο ή πολύ καιρό και να μετατρέψουν την υπόθεση της καθαριότητας της πόλης τους σε αιώνιο πρόβλημα.

Με αυτό τον τρόπο προετοίμαζαν τους δημότες να εισπράξουν θετικά κάθε προσπάθεια του δημάρχου να ξεβρωμίσει την πόλη.

Στην συνέχεια ο δήμαρχος άρχιζε να προσλαμβάνει προσωπικό για τις υπηρεσίες καθαριότητας. Και όταν εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες για προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων με τις δήθεν "αδιάβλητες" διαδικασίες του εκάστοτε δημάρχου, μπήκε σε εφαρμογή το κόλπο με τους συμβασιούχους.
Βήμα πρώτο: προσλαμβάνεις όποιον σου γουστάρει (και στην πορεία, όσους σου γουστάρει) ως υπάλληλο καθαριότητας για να κάνει την σκληρή δουλειά στο απορρριματοφόρο.

Βήμα δεύτερο: μερικές εβδομάδες, ή μερικούς μήνες αργότερα, ο προσληφθείς στην καθαριότητα "θυμάται" ότι κατέχει ένα πτυχίο ανώτατης σχολής, ή κάποιο πρόβλημα υγείας, που είναι σε θέση να πιστοποιήσει.

Βήμα τρίτο: ο δήμος "υποχρεούται" (επικαλούμενος κάποιες υπο-παραγράφους σε εγκυκλίους) να μεταθέσει σε διοικητικό πόστο τους υπαλλήλους καθαριότητας με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Άρχοντας ο δήμαρχος και happy end και για τον υπάλληλο που επιτέλους βολεύτηκε όπως ήθελε...

Μέχρι τώρα, που επιτέλους μπορεί μα κυβερνητική αποφασιστικότητα να καθαρίσει και αυτή η "βρώμα", όσο κι αν σκούζουνε οι υπόλογοι δήμαρχοι και οι δήθεν "απαραίτητοι" υπάλληλοι τους με τον καφέ και το τσιγάρο στο χέρι.

- Να μας πουν γιατί μας μονιμοποίησαν, αφού ήθελαν να μας διώξουν;
ρωτούνε δήθεν τον λαό, όπου δούνε κάμερα σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση.

- Έ, τι να γίνει, έφτασε και σας η ώρα σας, αρκετά σας ανεχτήκαμε όσο ήσασταν μέσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: