Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ...

Από εδώ και στο εξής πριν από κάθε κηδεία, γάμο ή κατάθεση διαζυγίου θα είναι υποχρεωτικό να γίνεται και η ανάλογη συμβολαιογραφική πράξη την οποία εν συνεχεία ο συμβολαιογράφος θα διαβιβάζει στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, από όπου θα ενημερώνονται άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία και οι οικονομικές υπηρεσίες για οποιαδήποτε μεταβολή...

Είμαστε για γέλια άλλη μια φορά ακόμη!

Αντί να είναι υποχρεωμένα τα ληξιαρχεία, έστω με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να κοινοποιούν τις αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία, εμείς σκεφθήκαμε τους συμβολαιογράφους.

Δηλαδή το κράτος επειδή δεν εμπιστεύεται τους υπαλλήλους του, βάζει ιδιώτες να κάνουν τη δουλειά, που είναι όμως άσχετη με τα πραγματικά καθήκοντά τους. Και μπαίνει ένα ακόμα γραφειοκρατικό λιθαράκι στον δρόμο της ταλαιπωρίας των πολιτών κι ένα ακόμη έξοδο 50 ευρώ + τα μαύρα που θα εμφανιστούν κι εδώ...

Τα ΚΕΠ δεν μπορούν να παίξουν ενδιάμεσο ρόλο; Αυτά είναι συνδεδεμένα με όλες τις υπηρεσίες.
Θα υποχρεωνόμαστε όλοι μας μετά από διάφορες αποφάσεις να συνεισφέρουμε χορηγία χαράτσι στην κάθε επαγγελματική τάξη που αντιμετωπίζει οικονομικά ζόρια;

Το ότι οι πολιτικοί για κάθε λύση βρίσκουν είκοσι προβλήματα για να διαιωνίζεται η γραφειοκρατία, η διαφθορά και η ρουσφετολογία είναι γνωστό. Είναι όμως επίσης γνωστό ότι για τον κάθε απαράδεκτο πολιτικό που φεύγει, έρχονται χειρότεροι να πάρουν την θέση του.

Ορθολογισμός, μελέτη, ανάλυση και συναίσθηση, χρειάζεται και μετά βγαίνει η κάθε απόφαση.

Ρεσιτάλ πρόκλησης από υπουργούς σε καθημερινή βάση και μετά ακούω, είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση και υπάρχει φως στο τούνελ και κάντε πάλι θυσίες αλλά τώρα ναί, θα πιάσουν τόπο κλπ.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι όλη βλακεία της μεταπολίτευσης έχει μαζευτεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα οπότε απλά εκτελούν ξεδιάντροπα σχέδιο κι ας έρθει τώρα κάποιος να πει ότι όλα αυτά είναι ιδέες της τρόικας..

Όσοι σχεδιάζουν αυτές τις ευφάνταστες(;) παρεμβάσεις, διαιωνίζουν το αναχρονιστικό κράτος, συναινούν στην ταλαιπωρία των πολιτών χωρίς λόγο αφού προηγουμένως έχουν υποτιμήσει τη νοημοσύνη τους.

Και ταυτόχρονα κάνουν και τα δωράκια τους στις συντεχνίες που επιθυμούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: