Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ...


Πρέπει να ξεκολλήσουμε από το τριπάκι, ότι "σπούδασα, πρέπει το κράτος να φτιαχθεί έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντά μου".

Σπούδασες γιατρός ή δικηγόρος ή φαρμακοποιός ή πολικός μηχανικός τη στιγμή που η χώρα έχει γεμίσει από τα συγκεκριμένα επαγγέλματα; Αλλαξε χώρα ή επάγγελμα, δεν μπορεί η Ελλάδα να θρέψει τόσους επιστήμονες!

Εγινα φυσικομαθηματικός, διορίστε με υποχρεωτικά στην εκπαίδευση αν και τελείωσα με το ζόρι με 5άρι δεν παίζει πια.

Είμαι επιστήμονας πρέπει να βγάζω πολλά και να πάρω γερή προίκα με ένα καλό γάμο, τελείωσε. Κάνε ντελίβερι, κρίμα τα χρόνια που έχασες, αλλά ας πρόσεχες...
Παράλληλα με σένα υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι μη πτυχιούχοι, κρεοπώλες, τζαμάδες, αλουμινάδες, σιδεράδες, κομμώτριες, τουριστικοί πράκτορες, μεσίτες, πωλητές, έμποροι, εστιάτορες και σουβλατζήδες που έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και καταφέρνουν να ζούν αξιοπρεπώς, χωρίς συνεχείς απαιτήσεις από το κράτος, όλες μόνο για πάρτη τους.

Είναι βέβαιο ότι το μέλλον που κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει, θα ισοπεδώσει όλες τις τάξεις που ζούσαν από τη διαφθορα στο χώρο της υγείας, την πολυνομία στο χώρο της δικαιοσύνης , την ακατάσχετη συνταγογράφηση, την παραπαιδεία στο χώρο της εκπαίδευσης.

Καλά κάνουν και απελευθερώνουν επαγγέλματα. Η χώρα έφτασε εκεί που έφτασε λόγω των ηλιθίων περιχαρακώσεων που πετύχαιναν με εκβιασμό οι διάφορες ισχυρές κλίκες από φοβισμένους κι ανίσχυρους πολιτικάντηδες που νόμιζαν ότι προστατεύουν τα συμφέροντά τους θάβοντας το εθνικό συμφέρον. Τόσο μυαλό και διορατικότητα είχαν!

Μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον αυτά, όχι μόνον δεν έχουν κανένα νόημα αλλά αποτελούν και τροχοπέδη στην επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: