Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

41 ΝΕΚΡΟΙ, 152 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ...



Πολύ βαρύς είναι ο φόρος αίματος στους δρόμους της Κρήτης, καθώς από την αρχή του χρόνου έχουν σκοτωθεί 41 άνθρωποι ενώ άλλοι 152 έχουν τραυματιστεί.



Οι περισσότεροι πήγαν εν κατάσταση ευθυμίας, καθώς ο συντριπτικός αριθμός των συμβάντων λαμβάνει χώρα "τις πρώτες πρωινές ώρες" κατά το αστυνομικό δελτίο, με συνοδεία υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ και λοιπών ευδαιμονικών ουσιών.



Ελάχιστα είναι τα συμβάντα που ωφείλονται στην "κακή ώρα" με θύματα ανύποπτους πεζούς ή οδηγούς άλλων οχημάτων.



Η συντριπτική πλειοψηφία των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων συνέβησαν από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 7 το πρωί καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα σκοτώθηκαν 33 άνθρωποι, ενώ από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα σκοτώθηκαν μόνο 8 άνθρωποι.



Τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος τους τεράστιου προβλήματος αλλά η αναφορά των αριθμών είναι αδύνατον να αποδώσει και το μέγεθος των τραγωδιών που βιώνουν όσοι εμπλέκονται στα τροχαία ατυχήματα, καθώς οι συγγενείς και οι φίλοι τους.



Και όλα αυτά για μια στιγμή απροσεξίας, οιωνεί ελλείψει σωστής οδικής παιδείας, σε ένα ξεπερασμένο (φτιαγμένο στα '70ς) οδικό δίκτυο που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα χειρότερα στην Ελλάδα.



Που όλο εξαγγέλεται η αναβάθμιση του και πάντα αμέσως μετά κολλά με αιτία μεγάλα ή μικρότερα συμφέροντα, τοπικισμούς και ιδεολογικές μαλακίες αγκυλώσεις...



Την κοινή γνώμη της Κρήτης δεν την ενδιαφέρουν οι εσωκομματικές αντιρρήσεις ως προς τη σύστασής ή όχι της εταιρείας που θα υλοποιήσει το έργο, ούτε τα "συντροφικά μαχαιρώματα" για τις καρέκλες κι εδώ, αλλά πότε επιτέλους η Κρήτη θα αποκτήσει ένα ασφαλές, σύγχρονο και αξιόπιστο οδικό δίκτυο, που δεν θα θυσιάζει στην άσφαλτο σχεδόν καθημερινά ανθρώπινες ψυχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: