ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΒΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΑ / ΣΥΓΚΙΝΕΙ /ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ / ΑΡΕΣΕΙ / ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ
Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011
ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ 50 ΔΙΣ...
Τέσσερις είναι οι διορισμένοι υπάλληλοι της τρόικας για να κάνουν κουμάντο στο πρόγραμμα της ελληνικής οικονομίας ένεκα του μνημονίου και να προτείνουν λύσεις।
Ο προϊστάμενος είναι εγκατεστημένος στην Αθήνα, οι άλλοι πηγαινοέρχονται να επεξεργάζονται το επικαιροποιημένο μνημόνιο για την επόμενη δόση από το αύνολο του δανείου των 110 δις ευρώ.
Την τελευταία φορά ήλθαν, είδαν, πρότειναν κι έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο। Εκεί ξεκαθάρισαν ορθά κοφτά ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να δεχθεί τις επεμβάσεις της κυβέρνησης στις αποκρατικοποιήσεις και πωλήσεις για να εξοικονομηθούν 50 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο θα ήτο δυνατόν να εισπραχθεί από εκποίηση δημόσιας γης και περιουσίας.
Δέκα ακίνητα που ανήκουν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και μπορούν να χαρακτηριστούν "φιλέτα" βρίσκονται στην πρώτη λίστα των εκτάσεων που μπορεί να αξιοποιήσει άμεσα το δημόσιο, από μια δεξαμενή 71000 ακινήτων που όμως ως τώρα δεν υφίσταται μια ενιαία πολιτική για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Έτσι πολλοί φορείς και ιδιώτες εκμεταλλεύονται τη πολυδιάσπαση και αποσπούν τμήματα της δημόσιας περιουσίας, πολλά από τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα...
Η τρόικα επεσήμανε ότι ο Ελληνικός λαός (η κοινωνία όλη δηλαδή) πρέπει να γνωρίζει ότι θα περάσει δύσκολα χρόνια। Διαπίστωσε ότι "τα κεκτημένα συμφέροντα" θα αντιδράσουν εντονότατα, δηλαδή κανείς δεν θα μείνει ανεπηρέαστος από τα μέτρα.
Είπαν ότι μπορούν να πουληθούν εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες του δημοσίου για την εξοικονόμηση 50 δισ। ευρώ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κωλυσιεργεί και είδε ότι "αυτοί" οι άνθρωποι είναι εξαγριωμένοι διότι θεωρούν ότι θίγονται τα προνόμιά τους (εμάς τους Ελληνες εννοούσε)...
Ακόμη είπε σε συνέδριο που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος ότι πρέπει να μειωθούν ακόμη οι μισθοί, ότι στο δημόσιο υπάρχει μεγάλη συσσώρευση εργαζομένων, η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εκτςταμένης διαφθοράς, να γίνει αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος και ότι η Ελληνική οικονομία μοιάζει με Μερσεντές, η οποία, ενώ μπορεί να τρέχει με 100, πάει με 20। Δηλαδή να τους τη δώσουμε, να την οδηγήσουν αυτοί που ξέρουν καλυτερα για να τρέξει με 180;
Το μνημόνιο είπαν ότι μπορεί να τερματίζεται το 2014, αλλά απαιτείται ένα άλλο πρόγραμμα για το 2012 - 2015 κι έδωσαν προθεσμία να ετοιμαστεί εντός 6μήνου। Το 2011 πρέπει να βρεθούν 5 δισ. ευρώ, το 2012 15 δισ. ευρώ και μέχρι το 2015 50 δισ. ευρώ. Τούτο θα θεωρηθεί βιώσιμο πολιτικά, εφόσον συναινέσουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Το ερώτημα είναι ποιος ο λόγος να εξαγγείλουν οι τροϊκανοί αυτά τα μέτρα. Οι υποψιαζόμενοι ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει, λένε ότι την πώληση δημοσίας περιουσίας επιζητούν οι ξένοι, για να μην χάσουν τα λεφτά τους και όχι η κυβέρνηση, η οποία όμως υποχρεούται στο πλαίσιο του μνημονίου, να συμφωνήσει.
Οι υπάλληλοι της τρόικας φαίνεται πως έχουν παρανοήσει το νόημα του ρόλου τους, αγνοούν τις υποχρεώσεις τους και με την προκλητικότητά τους μας κάνουν να διερωτώμεθα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Οι μουσαφίρηδες - επόπτες επεμβαίνουν στην οικονομική μας ζωή, διότι εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα, αλλά δεν έχουν καμία θέση να αναμειγνύονται στα του οίκου μας και να υποδεικνύουν. Φαίνεται πως κανείς δεν τους μίλησε ότι δεν πρέπει να επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας.
Εντονη βεβαίως ήταν η διαμαρτυρία της κυβέρνησης και του κ. πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε με τον Στρος Καν και τον Ολι Ρεν, οι οποίοι εξέφρασαν την κατανόησή τους και τον σεβασμό τους προς τον Ελληνικό λαό. Όμως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και η φωτιά είναι τα 50 δισ. ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τα βρει μέχρι το 2015, η οποία διευκρίνισε ότι πρόκειται για αξιοποίηση και όχι για πώληση δημόσιας περιουσίας.
Αν πιστέψουμε ότι δεν ήταν σκέψεις της κυβέρνησης αλλά προτάσεις της τρόικας, γιατί να μην πούμε ότι αυτοί κάνουν ότι είπε ο Σαμαράς τον Ιούλιο του 2010, δηλαδή ότι: Υπολογίζεται ότι ένα σύνολο 50 δισ। ευρώ μπορεί να βρεθεί τα επόμενα δύο χρόνια από εμπορική αξιοποίηση μέρους ακίνητης περιουσίας και ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων...
Είχαν δε υπ' όψιν τους και τις δηλώσεις του Παπανδρέου, όταν επεσκέφθη το Χρηματιστήριο της Ν।Υ. τον Σεπτέμβριο του 2010, ότι η ακίνητη περιουσία του δημοσίου ανέρχεται στα 270 δισ. ευρώ και θα την αξιοποιήσουμε...
Πάντως τα 50 δισ। ευρώ είναι πολλά λεφτά και δεν μαζεύονται εύκολα। Το κακό δε είναι ότι αν βρεθούν, δεν θα πάνε στην ανάπτυξη της χώρας, αλλά για την εξυπηρέτηση του χρέους και τα συμφέροντα των δανειστών.
Για τούτο κόπτονται πρωτίστως οι τροϊκανοί, οι οποίοι το παρακάνουν। Με τις εξαγγελίες τους μας οδηγούν να πιστέψουμε σώνει και καλά ότι είμαστε υποτελείς...
Το θέμα είναι πολιτικό, αφορά -και σημειολογικά δια των συνεντεύξεων την εθνική αξιοπρέπεια.
Υπάλληλοι έστω ανώτεροι, έρχονται να ελέγξουν, αλλά δεν μπορούν να υποκαθιστούν την εκλεγμένη ηγεσία της χώρας, να φέρονται ως ανθύπατοι, ως πολιτικοί διοικητές της, να κρίνουν, να επικρίνουν, να προσβάλλουν.
Δουλειά τους είναι να αποφαίνονται επι τεχικών χρηματοοικονομικών θεμάτων και όχι να προβαίνουν σε προσβλητικές πολιτικές αξιολογήσεις.
Με μια τέτοια συμπεριφορά προσβάλει και τον Eλληνικό λαό οποίος έχει εκλέξει μια κυβέρνηση, από αυτή θα ζητήσει λογαριασμό στο τέλος για τα πεπραγμένα της και όχι από τους τροικανούς.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου