Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ...


Καλή η πολιτική σπέκουλα της διαφθοράς με τους πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς για κομματικούς λόγους, αλλά αποδεικνύεται ότι γύρω από κάθε διάσημο πολιτικό υπάρχει ομάδα τρωκτικών που ροκανίζει τα πάντα.

Εκεί πρέπει να εστιαστούν οι έρευνες, που τελικά δεν είναι θέμα εξεταστικών επιτροπών, αλλά θέμα του εισαγγελέα, της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ. Υπάρχει όμως η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο, ή εντέλει είναι ακριβώς αυτές οι συμμορίες το δεκανίκι της κάθε εξουσίας και της κάθε κυβέρνησης;

Και φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ έκανε πώς το εφάρμοζε, αλλά στην ουσία φρόντιζε να ξεδοντιάσει κάθε ουσιαστική δυνατότητα των αρχών για να φτάσουν σε κάποιο αποτέλεσμα (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δικαστικές έρευνες για τη Siemens).

Η κοροϊδία και το ξεδόντιασμα των θεσμών της δικαιοσύνης αποδίδει κι αυτή το ίδιο αδιέξοδο που βλέπουμε σήμερα από τις εξεταστικές. Ροκάνισμα χρόνου και τελικώς αθώοι λόγω παραγραφής οι εμπλεκόμενοι πρωτοκλασσάτοι και τα συν αυτώ τρωκτικά.

Ας επισημάνω ότι οι εξεταστικές επιτροπές είναι μια χαρά κουκούλωμα και απαλλαγή δια της πολιτικής οδού όλων αυτών των μη πολιτικών προσώπων που πραγματικά τα φάγανε με την ανοχή και ίσως με κάποιο μερίδιο στη μάσα των ίδιων των πολιτικών.

Κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι ειδικά στο ΥΠΕΘΑ, με το πρόσχημα της Τουρκικής απειλής στήθηκε ένα πάρτι στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών και ορισμένοι έφτιαξαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες. Τουλάχιστον να ήταν άμεσα αξιοποιήσιμα αυτά που πήραμε, να λέγαμε χαλάλι οι μίζες που πήρανε. Υποβρύχια χωρίς τορπίλες που γέρνουν στην θάλασσα, άρματα χωρίς πυρομαχικά παραλάβαμε τελικά, και πάει λέγοντας...

Κάθε σύμβαση φέρει τις υπογραφές του πολιτικού προϊσταμένου (Υπουργού) καθώς και του εν Ελλάδι αντιπροσώπου της κατασκευάστριας εταιρίας, μα επωφελούνταν κι άλλοι ενδιάμεσοι, άγνωστο σε μας πως τρύπωσαν στις συμφωνίες...

Με την έρευνα αποκαλύπτονται ένα - ένα και βγαίνουν φόρα παρτίδα όσα πρόσωπα πραγματικά συμμετείχαν στο "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου.

Έτσι όπως πάει το πράγμα οι Έλληνες που δεν έχουμε πάρει μίζα από κάποιο δημόσιο έργο, τελικά είμαστε μειονότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: