Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΕΛΛΑΣ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ...


Ελλάς Ελλήνων βολεμένων. Μόνο αυτός ο τίτλος ταιριάζει σε μια χώρο όπου σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιες έρευνες, ένας στους 10 πολίτες είναι εργαζόμενος στο Δημόσιο τομέα.

Έτσι εξηγείται που πάει μεγάλο μέρος των εσόδων της οικονομίας μας που σε λίγο δε θα έχουμε να πληρώσουμε τους μισθούς τους...

Τα στοιχεία που έδωσε το ΕΒΕΑ είναι αποκαλυπτικά: 1,1 εκατ. Έλληνες έχουν "τρυπώσει" στον δημόσιο τομέα ποσοστό περί τα 22.3%, όταν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό δεν ξεπερνά το 14%.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό είναι ότι μόλις οι 450.000 από αυτούς είναι μόνιμοι και οι υπόλοιποι με συμβάσεις, δηλαδή όμηροι των κομμάτων που παίζουν τα κομματικά τους παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών αλλά και της οικονομίας.

Σχεδόν 550.000 είναι τα θύματα της άγριας εκμετάλλευσης των πολιτικών αφού είναι συμβασιούχοι.

Τα στοιχεία αυτά να τα βγάζει το ΕΒΕΑ ενώ ουσιαστικά η πολιτεία δείχνει να μην ξέρει ή να μη θέλει να δώσει στοιχεία με τους ανθρώπους που δουλεύουν γι' αυτήν.
Δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι άχρηστοι. Κάποιες χιλιάδες δουλεύουν σκληρά, αλλά για να κάθονται οι άλλοι. Όλα τα κομματόσκυλα - υπάλληλοι που λουφάρουν και προάγονται. Τη νύφη την πληρώνουν οι υπόλοιποι ευσυνείδητοι...

Χιλιάδες δεν έχουν ούτε καρέκλα και γραφείο για να κάτσουν, άλλοι δεν έχουν αρμοδιότητες, πολλοί πηγαίνουν κάθε πρώτη και 15 για να πάρουν το μισθό τους.

Το σίγουρο είναι ότι το Δημόσιο, το χρεοκοπημένο ελληνικό δημόσιο, είναι ο μεγαλύτερος και για πολλούς ο καλύτερος εργοδότης και σήμερα.

Μαύρη τρύπα όμως για το έλλειμμα της οικονομίας κι αντιπαραγωγικοί, θα εξακολουθούν να δουλεύουν στο δημόσιο (ως όνειρο ζωής τους ή σαν εκπληρωμένο τάμα ρουσφετιού) την ίδια στιγμή που τυχόν μεγάλες απολύσεις για ριζική αναδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών, θα τους βγάλουν στους δρόμους να διαδηλώνουν ενάντια σε κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό.

Κι ενόψη της "βοήθειας" που εξασφάλισε η χώρα και που οι απαισιόδοξοι προβλέπουν τη κατάληξη της κι αυτηνής:

Δεν θέλουμε δημόσιους υπαλλήλους και λεφτά πεταμένα σε επιδόματα. Ούτε κρατικοδίαιτους "επιχειρηματίες" σε ρόλο αυτόκλητου εθνικού νταβατζή.

Θέλουμε δυναμικές επενδύσεις για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη για την χώρα όλη, τους προσπαθούντες αυτοδύναμα στην ελεύθερη αγορά κι όχι τους βολεμένους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: