Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...


Όταν κατά την διάρκεια της ημέρας μας, έρχονται στιγμές που νοιώθουμε κουρασμένοι, εξαντλημένοι, με άμεση ανάγκη ξεκούρασης, αυτό από μόνο του σημαίνει ότι "η ενεργειακή μας μπαταρία" άδειασε. Την αδειάσαμε χωρίς να καταφέρουμε να την επανατροφοδοτήσουμε για να συμπληρώσουμε μέρος της χαμένης ενέργειας.

Η κατανάλωση της ενέργειάς μας γίνεται, με την σωματική δουλειά που συνήθως όμως αναπληρώνεται εύκολα, και με την ψυχική δουλειά ή ταλαιπωρία, που μας δημιουργεί μεγαλύτερη κατανάλωση ή καλύτερα σπατάλη της ενέργειάς μας. Κάθε μας σκέψη μη ευνοϊκή, κάθε συναίσθημα καταπιεστικό ή ψυχοπλακωτικό, κάθε εκδήλωση άγχους, νεύρων, θυμού, αγανάκτησης, μας αφαιρεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας.

Η σημερινή κατάσταση της χώρας μας, τα μέτρα που καθημερινά αναγγέλλονται, οι υποθετικές εξελίξεις που δημιουργούν φόβο, πανικό, τα μέτρα που δεν παίρνονται (κάποιος κλέφτης να πάει φυλακή) και που θα ανακούφιζαν έστω και προσωρινά το λαό, όλα αυτά δημιουργούν αρνητικές σκέψεις, αρνητικά συναισθήματα, απώλεια ενέργειας, εξάντληση, κατάθλιψη. Το άδικο δημιουργεί μεγάλη ενεργειακή απώλεια, με όλα τα επακόλουθα; Τα κυβερνητικά μέτρα έχουν εσκεμμένα και αυτό το στόχο κατά του λαού;
Πέρα όμως από τους φανερούς τρόπους απώλειας - κλεψίματος ενέργειας υπάρχουν και οι κρυφοί.

Για παράδειγμα η τηλεόραση είναι μια τέτοια παγίδα. Παρακολουθώντας έργα βίας, αγχωτικά, απαισιόδοξα, υποσυνείδητα δημιουργούνται μέσα μας αρνητικές σκέψεις, έντονα συναισθήματα μη ευνοϊκά, που καταναλώνουν την ενέργειά μας. Εύκολα μπορούμε να το διαπιστώσουμε και να το επιβεβαιώσουμε διότι στο τέλος ενός τέτοιου έργου, κι ενώ θεωρούμε πως δεν κάναμε τίποτε, νοιώθουμε κουρασμένοι. Πού και πώς χάσαμε την ενέργειά μας; Ποιός μας άδειασε την μπαταρία μας;

Και επειδή οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι ενέργεια, καλό είναι να μην υπάρχει τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα, διότι όλη η "αόρατη" αρνητικότητα μένει στον χώρο, με αποτέλεσμα και ο ύπνος μας να μην είναι ελαφρύς και απαλός, αλλά και να ξυπνάμε και να νοιώθουμε ακόμη κουρασμένοι. Η αρνητική ενέργεια του χώρου συνεχίζει να μας κλέβει ενέργεια και κατά τον ύπνο.
Η ίδια απώλεια συμβαίνει και με την ανάγνωση όχι καλών και αισιόδοξων ειδήσεων, βιβλίων καταθλιπτικών, συζητήσεων ψυχοπλακωτικών, κλπ.

Πώς θα λειτουργήσει η θετική ενέργεια; Με ενίσχυση της ενεργειακής μπαταρίας μας.

Το ποτήρι να είναι μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο. Παντού σε κάθε δύσκολη στιγμή υπάρχει και κάτι θετικό, αισιόδοξο, διδακτικό. Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που χαμογελούν, υπάρχουν χρώματα, όμορφες μυρωδιές, και λογής - λογής αισιόδοξα μηνύματα από την Φύση.

Το ότι σήμερα όλα σχεδόν τα ΜΜΕ παίζουν ρόλο "ενεργειακού βρυκόλακα" έχει κάποια σημασία. Πάντως δεν είναι τυχαίο πιστεύω...

Ας φροντίσουμε εμείς, να αερίζουμε και να φωτίζουμε τον χώρο μας, να τοποθετούμε λουλούδια, να βάζουμε την μουσική που μας αρέσει, που μας ηρεμεί και μας ευχαριστεί, να αρωματίζουμε τον χώρο. Πρώτα όμως και πάνω απ' όλα θα πρέπει να μην σπαταλάμε ενέργεια σε αρνητικότητες για τις οποίες συνήθως την επόμενη στιγμή μετανιώνουμε.

Δεν μας φταίει κανείς διπλανός μας για κάτι. Ο εαυτός μας ευθύνεται για όλα. Από αυτόν ας ζητάμε ευθύνες και αλλαγές. Από τον εαυτό μας να απαιτούμε λιγότερη άσκοπη σπατάλη ενέργειας και ταυτόχρονα αναπλήρωση ενέργειας μέσω της αγάπης, του χαμόγελου, της καλής και αισιόδοξης συμβουλής, με την παρατήρηση κάθε όμορφου και ωραίου γύρω μας.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα και καταστάσεις για να πάρουμε δύναμη, ενέργεια, όπως και να δώσουμε θετική ενέργεια γύρω μας. Αφήνουμε τα ίχνη μας απ' όπου κι αν περάσουμε. Ας το προσέξουμε αυτό. Όλοι επηρεάζουμε όλους και επηρεαζόμαστε απ' όλους.

Μπορείτε με λίγη προσπάθεια και πολλή θέληση. Εκείνο που δεν θα μάθετε είναι πόσοι άλλοι άνθρωποι που σας ξέρουν, κάνουν το ίδιο για εσάς! Γιατί κι εσείς μπορεί να επηρεάζετε άλλους αρνητικά...

Ορθότερες επιλογές, αλλαγή δράσης και στάσης είναι αναγκαίες για να ζήσουμε με λιγώτερα προβλήματα και με την δυνατότητα να μπορούμε να βελτιωθούμε σαν άνθρωποι. Αν και πολλοί δεν το παίρνουν στα σοβαρά ούτε κάνουν κάτι, για αυτό:

Μην ανέχεστε τα ανθρώπινα σκουπίδια!

Ξέρετε ότι κάθε φορά που ανέχεστε την αοριστία ή την αγένεια ορισμένων ανθρώπων ή πελατών, χάνετε ενέργεια;

Όταν περπατάτε στο δρόμο, απομακρύνεστε ηθελημένα από έναν ανοιχτό κάδο απορριμμάτων γεμάτο σκουπίδια που σκορπίζει την αποφορά του σε μεγάλη απόσταση.

Κάντε το ίδιο με όλους εκείνους τους ανθρώπους και τους πελάτες που μπορεί να βρεθούν στη ζωή σας και είναι ασαφείς με τις προθέσεις τους ή αγενείς προς το πρόσωπό σας.

Αλλάξτε δρόμο. Φύγετε από κοντά τους. Κάθε φορά που τους πλησιάζετε καταναλώνετε τη δική σας πολύτιμη ενέργεια και βρωμίζετε την ψυχή σας.

Η μελαγχολία εξαιτίας τους είναι μια κόλαση που δεν σας αξίζει.

Γι αυτό, πάψε να την προσελκύεις στη ζωή σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: