Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...


Η οικονομική κρίση η οποία αυτή τη στιγμή πλήττει ελαφρώς το "εύρωστον" της οικονομίας μας και βαρέως το ασθενές μέρος της, δηλαδή τα μικρά και μεσαία στρώματα, είναι ακόμα στην αρχή.

Έχει και μέλλον και βάθος και μάκρος...

Και αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά έγκαιρα μεθοδικά και αποτελεσματικά, με την πάροδο όχι μακρού χρόνου, θα πάρει και άλλη διάσταση. Θα εξελιχθεί σε κοινωνική, πολιτική και εθνική κρίση.

Καθηλώνοντας τους μισθούς η κυβέρνηση, καταργεί τη δυνατότητα των καταναλωτών να ξοδέψουν για να αγοράσουν και τορπιλίζει τη ζήτηση.
Μετά μειώνει τους φόρους στα αυτοκίνητα για να πείσει τους φτωχούς να τα αγοράσουν με δανεικά λεφτά από τράπεζες που δεν δανείζουν και στη συνέχεια για να αναπληρώσει τα δημόσια έσοδα που χάνει από τους δασμούς, επιβάλλει έκτακτες εισφορές..

Η ανακοπή της κατηφορικής πορείας της οικονομίας χρειάζεται δραστικές επεμβάσεις με μέτρα τόνωσης της αγοράς και ταυτόχρονα με μέτρα περιστολής του σπάταλου και ασύδοτου κράτους με ταυτόχρονη εξισορρόπηση των οικονομικών μεγεθών μέσα από τη σμίκρυνση των ανισοτήτων.

Εθελοτυφλεί όποιος πολιτικός δεν αντιλαμβάνεται την σώρευση πλούτου σε λίγα χέρια και τη διάχυση φτώχειας σε μεγάλα στρώματα της κοινωνίας.

Εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει ότι η μικρή και μεσαία αστική τάξη περιθωριοποιείται και δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτή η περιθωριοριοποίηση για την κοινωνική συνοχή, για την εθνική ομοψυχία, για το μέλλον του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: