Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ...


Οι πολίτες νιώθουν ζωτική την ανάγκη να βιώσουν τη συμμετοχή στη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Βαρέθηκαν να αποφασίζουν γι αυτούς πάντα οι βολεμένοι, οι "εθνικοί νταβατζήδες" ή τα τσιράκια τους...

Βαρέθηκαν να τους βλέπουν να κάνουν τις ιδιοτελείς ή τις εντελώς λάθος κινήσεις τους και αυτοί να πληρώνουν πάντα τον λογαριασμό.
Η υπομονή των πολιτών εξαντλήθηκε.

Δεν μπορούν να περιμένουν κάθε τέσσερα χρόνια για να τιμωρήσουν τους ψεύτες με την ψήφο τους.Οι πολίτες σήμερα απαιτούν από τους πολιτικούς ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

Αλλαγές όμως που θα αφορούν και τους ίδιους, το ίδιο το πολιτικό σύστημα, για να επανακτήσει ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας εκ νέου τη χαμένη εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών.

Αποφάσεις ρηξικέλευθες που θα έβαζαν πλαφόν στη χρονική διάρκεια της βουλευτικού αξιώματος, του υπουργικού ή και του ίδιου του πρωθυπουργού, με ορίζοντα πχ τα οκτώ χρόνια, θα λειτουργούσαν θετικά στην καλυτέρευση της εικόνας των πολιτικών, αλλά κυρίως, θα προσέφεραν την πνοή της συνεχούς ανανέωσης και θα διέλυαν τα σύννεφα της ολιγαρχίας των ισόβιων και των κληρονομικών δικαιωμάτι βουλευτών.

Αποφάσεις καινοτόμες που θα απέκλειαν πχ τους βουλευτές να ασκούν κυβερνητικό έργο ως Υπουργοί ή Υφυπουργοί, ή αποφάσεις που θα έδιναν μεγαλύτερη ανεξαρτησία στη δικαιοσύνη, όπως για παράδειγμα να εκλέγουν μόνοι οι δικαστές την ηγεσία τους, θα έκαναν ένα σημαντικό βήμα στον διαχωρισμό των εξουσιών που πηγάζουν από το σύνταγμα.

Αλλά κυρίως η προσφυγή στη διενέργεια περισσοτέρων δημοψηφισμάτων για σημαντικά θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, θα αποκαταστούσε την αίσθηση της χαμένης εξουσίας από τον ίδιο τον λαό και θα συνέβαλε σημαντικά στην ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ελληνικός λαός απάντησε τελευταία φορά με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στις 8 Δεκεμβρίου του 1974. Πριν από τριάντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

Προτάσεις για να γίνει η Ελληνική Δημοκρατία περισσότερο άμεση και οι πολίτες να ΜΕΤΕΧΟΥΝ της εξουσίας, υπάρχουν πολλές. Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση.

Μια βούληση που αν δεν υπάρξει από τους πολιτικούς, θα επιβληθεί όπως φαίνεται και από πρόσφατα γεγονότα, από τους ίδιους τους πολίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: