Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ LAPTOP IN USA...


Στις ΗΠΑ το υπουργείο Εσωτερικής Ααφάλειας θέσπισε νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα για Αμερικάνους κι αλλοδαπούς πολίτες που φτάνουν στα αεροδρόμια της χώρας.

Με μια υπερεξουσία που απόκτησαν στο όνομα της αντιτρομοκρατίας, μπορούν να κατασχέσουν από οποιονδήποτε επισκέπτη οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή μεταφέρει, από φορητό Η/Υ, βιντεοκάμερα ή φωτογραφική μηχανή, MP3, CD's, DVD's, κινητά τηλέφωνα, βομβητές, μνήμες USB, κλπ είδη gadget.

Ακόμη κάθε βιβλίο, σημειωματάριο, έντυπο ή χαρτάκι με σημείωση που τυχόν έχει κάποιος μαζί του. Δηλαδή όλα όσα του χρειάζονται για την παραμονή του στην χώρα, είτε την επισκέπτεται για δουλειές είτε για τουρισμό.

Έτσι απλά, χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι, όλοι ανεξαιρέτως θεωρούνται εκ των προτέρων ύποπτοι, κατάσχεται ο εξοπλισμός τους υπό τη κρίση του κάθε ενός χοντροκέφαλου μπάτσου και τα περιεχόμενα των συσκευών μοιράζονται σε όλες τις ενδιαφερόμενες υπηρεσίες, διαθέσιμα για κάθε είδους και τύπου εξονυχιστικές έρευνες...

Μπορεί να συμβεί στον καθένα από τα 400 εκατομμύρια ταξιδιώτες που φτάνουν στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, άγνωστο αν ξαναπαίρνει κάποιος πίσω τον ακριβό εξοπλισμό του, που είναι αναγκαίος στη δουλειά του ή περιέχει εμπιστευτικές πληροφορίες κι επιχειρηματικά δεδομένα.

Έτσι απλά οι εμμονές και οι φοβίες ενός αρρωστημένου κι αδειανού εγκέφαλου περνούν τα όρια της προσωπικής μαλακίας και γίνονται νόμοι κι αστυνομικά μέτρα που υφίστανται όλοι, που θεωρούνται εξ ορισμού ύποπτοι μια αόριστης τρομοκρατικής απειλής...

Δεν θα είχε λιγότερο αντίκτυπο και μικρότερο πολιτικό κόστος αν ο ΕΝΑΣ μπουνταλάς και παντού ανίκανος, αδειοκέφαλος ηγέτης αντικαθιστώνταν πρόωρα;

Παροπλισμένος και κλεισμένος σε τρελάδικο θα μπορεί ελεύθερα να εκφράζει και να διασκεδάζει τις εμμονές του μοναχός κι ασφαλής, χωρίς συνέπειες στους άλλους πολίτες του κόσμου.

Που έχουν την δική τους ζωή να ζήσουν και να φροντίσουν, γράφοντας όπου αρμόζει την παζαβοσύνη και τις φοβίες του κάθε αρχιμαλάκα, που καθόλου δεν τους αφορούν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, περίμενα να είσαι λίγο σοβαρός. Αποκαλείς μπουνταλά τον ηγέτη των Η.Π.Α.; Το cowboy του πλανήτη, που νομίζει ότι είναι στο ροντέο του και κάνεις το πολλά βαρύ και όχι; Τον άνθρωπο που δεν ξέρει καμία άλλη λέξη, εκτός από το "πόλεμος"; Τον άνθρωπο που ακόμη ψάχνει τον Μπιν Λάντεν, που δεν έχει αποφασίσει αν τον θέλει "νεκρό ή ζωντανό"; Τον άνθρωπο που έδειξε γενναιότητα και μπήκε μόνος με ακόμη κάτι χαζούς στο Ιράκ και τώρα δεν ξέρει πως να φύγει από εκεί, και του έρχεται πιο εύκολο αντί να φύγει από το Ιράκ να κάνει έτσι εκεί, και έναν πόλεμο με το το Ιράν; Αυτός δεν είναι μπουνταλάς (προσβάλουμε έτσι και τους μπουνταλάδες). Είναι εντελώς τόπου, χρόνου και πλανήτη!! Χρειάζεται μία βόλτα στον Άρη. Θα πρότεινα να τον στείλουν στον Άρη μαζί με τους άλλους εθελοντές :) Και να τον αφήσουν εκεί ;)

KOSTAS MASTORAKIS είπε...

Τζάμπα έξοδα το ταξίδι στον Άρη. Αυτός σίγουρα θα χαθεί και θα περιφέρεται αιωνίως, στερώντας και μια θέση πληρώματος για έναν ερευνητή στο σκάφος.
Προτιμότερο να μη μας επιβαρύνει άλλο η παρουσία του, έχουμε κι άλλού να ξοδεύουμε τα φράγκα μας...