Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΛΗΞΗΣ»


Ακούγοντας και διαβάζοντας τις τελευταίες μέρες την δήθεν κοινωνική έκπληξη που διατυπώνεται από τους φορείς εξουσίας γύρω από το φαινόμενο «Ζωνιανά» και εν γένει όπλα, ναρκωτικά, τραμπουκισμοί, άντρες αληθινοί κι ανυπότακτοι, πραγματικά έχω μιά απορία!
Καλά που ζουν τελικά αυτοί οι φορείς της εξουσίας,
τα αυτο- γελοιοποιούμενα κουστουμάκια που μιλούν σε κάθε ευκαιρία αυτή την αηδιαστικά βαρετή και προβλέψιμη «ξύλινη γλώσσα»;
Αλήθεια δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ρώτησαν ποτέ τίποτα;

Ή μας δουλεύουν για μια ακόμη φορά κανονικότατα;

Γιατί έτσι και αλλιώς και η άγνοια και το δούλεμα είναι εξίσου επιλήψιμα.
Έρευνες επί ερευνών για τα παραπάνω και πολλά - πολλά άλλα θέματα,
δημοσιοποιούνται στον τύπο τα τελευταία χρόνια.
Μαχητικοί δημοσιογράφοι εντοπίζουν κι αναδεικνύουν ΔΕΚΑΔΕΣ θέματα, τροφοδοτούν τις εκπομπές κι εφημερίδες τους συνεχώς με πολλές «αποκαλύψεις».
Μάλιστα σε κάποιες από αυτές φαίνεται ότι είμαστε και πρωταθλητές ως χώρα...

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι για μια ακόμη φορά λειτούργησε αυτό που πολύ εύστοχα ακούσαμε κάποτε τον καθηγητή Γιώργη Γραμματικάκη να ονομάζει "Ελλάδα, η χώρα της εκ των υστέρων έκπληξης".

Από ότι φαίνεται η παραπάνω διαπίστωση του καθηγητή θα έπρεπε να συνοδευτεί και από το "Ελλάδα, η χώρα της τηλεοπτικής έκπληξης" καθώς διανύουμε μακρά περίοδο κατά την οποία τα καθημερινά μας ζητήματα (μικρά και μεγάλα) αρχίζουν να «υπάρχουν» από τη στιγμή που θα τα ανακαλύψει και μεγιστοποιήσει για δικό της όφελος βέβαια η τηλεόραση, ιδίως η ιδιωτική με τον ανελέητο ανταγωνισμό.

Και οι εκλεγμένοι πολιτικοί μας (από ποιούς μαλάκες ψηφίστηκαν οι περισσότεροι αλήθεια;) συνεχίζουν να εκπλήττονται δημοσίως κάθε φορά που αποκάλυψη εκραγεί, διαρκέσει όσο να εντυπωσιάσει το τηλεοπτικό κοινό της και να προχωρήσουμε σε άλλη φρέσκια, πιό πικάντικη κι ενδιαφέρουσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: