Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

Στην Ελβετία, το αντιμεταναστευτικό SVP κέρδισε τις σημερινές εκλογές με ένα ποσοστό-ρεκόρ κοντά στο 30%‡ σύνθημά του: όχι στο χάος που φέρνουν οι πρόσφυγες.

Στην Κολωνία ακροδεξιός μαχαίρωσε χθες την υποψήφια (και ήδη από απόψε εκλεγμένη) δήμαρχο της πόλης: κίνητρό του η προσφυγική κρίση.

Στη Γαλλία εδώ και ενάμιση χρόνο η Μαρίν Λε Πεν προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις‡ το μεγάλο ατού της: η ανησυχία των Γάλλων εμπρός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Όπου και να στρέψει κανείς το βλέμμα του, Σκανδιναβία, Ολλανδία, Ανατολική Ευρώπη, Βρετανία, τα συμπτώματα είναι τα ίδια.

Παντού τα εθνικιστικά, υπερδεξιά, ευρωσκεπτικιστικά, ξενόφοβα κόμματα προελαύνουν. Σε Ελβετία, Εσθονία, Νορβηγία, Βέλγιο, Λετονία, Φινλανδία συγκυβερνούν. Σε Αυστρία, Ολλανδία, Δανία μετείχαν στο κυβερνητικό σχήμα ή το στήριζαν λίγο πιο παλιά.

Ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης αλλάζει γρήγορα...

Ο λαός ξέρει καλύτερα.

Οι "πρόσφυγες" βολεύουν μόνο τους διακινητές τους, τα μεγάλα αφεντικά που σχεδιάζουνε να δίνουνε φτηνά μεροκάματα & μισθούς ολοένα μειούμενους, κάποιους λαθρέμπορους επιπέδου λαικής αγοράς και κάποιους αργόσχολους πολυ-πολιτισμικούς δήθεν και υπέρμαχους της ουτοπικής "ανοιχτής κοινωνίας" που θα έχουν θέμα να φιλοσοφούνε αενάως χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη.Χωμένοι στον δικο τους κόσμο, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα... 

Οι υπόλοιποι πολίτες, η πλειοψηφία του εργατικού κόσμου που σίγουρα αργά ή γρήγορα θα χάσουν τις δουλειές τους και την ησυχία τους, θα κληθούν από τους παραπάνω "φιλάνθρωπους" και τις κυβερνήσεις τους να πληρώσουν αναγκαστικά τον λογαριασμό για την στέγαση, την σίτιση, την περίθαλψη, την παιδεία, κλπ μελλοντικές αξιώσεις των ασιατικών κι αφρικανικών στιφών που δεν πρόκειται να σταματήσουν να έρχονται.

Ενώ ταυτόχρονα θα βλέπουν τις γειτονιές τους να μαγαρίζονται από το κάθε νεαρό απροσάρμοστο κατακάθι, τι χειροπιαστό έχουνε να κερδίσουνε;

Δεν θα τους πει ποτέ κανείς... 

Οι γνωστικοί πολίτες που ζούν και κινούνται στο σήμερα, μα αντάμα και οι κακομοίρηδες και οι πεινασμένοι δεν δείχνουν πρόθυμοι, ούτε έχουν διάθεση και χρόνο να ασχοληθούν με τα προβλήματα και την σωτηρία των άλλων...

Προσπαθούν όπως μπορούν να σώσουν πρωτίστως τον εαυτό τους και τα παιδιά τους...

Και ίσως την πατρίδα και την ταυτότητα τους, ψιλά γράμματα για τους κενούς ιδεολόγους και τα οργανωμένα συμφέροντα που ανάφερα παραπάνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: