Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΟ 3...

Από την οικονομική κρίση θα βγούμε μόνο με οικονομική ανάπτυξη.

Τίποτε μέχρι στιγμής, από όσα καλείται να υλοποιήσει η οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση δεν είναι αναπτυξιακό, αλλά βαθύτατα υφεσιακό.

Όλοι οι γνωστικοί καταλαβαίνουν από την πρώτη στιγμή πως και αυτό το μνημόνιο3 θα αποτύχει στους στόχους του, ακόμη κι αν υλοποιηθεί κατά γράμμα, και θα αποτελειώσει ό,τι απέμεινε από την Ελληνική οικονομία.

Δεν έχει κανένα νόημα να το συζητάμε.

Στη λήξη του θα αναζητούμε ξανά καινούργια δάνεια για να εξυπηρετήσουμε ένα μη βιώσιμο χρέος το οποίο μοιραία όπως όλα τα μη βιώσιμα χρέη δεν θα αποπληρωθεί.

Χωρίς να έχουν αλλάξει και πολλά και ουσιώδη πράγματα...

Επειδή αυτός ο λαός στην πλειοψηφία του είναι βαθιά ανώριμος κι αγράμματος-αστοιχείωτος (ακόμα κι αν έχει πτυχία πανεπιστημίου) κι αυτοκτονικά αντιδραστικός, και διακατέχεται από μίσος για τον διπλανό του.

Το δόγμα του: Θέλω να αλλάξουν τα πάντα γύρω μου αλλά όχι εγώ!», Θέλω η κοινωνία να υποστεί ολοκληρωτικό μετασχηματισμό αποκλειστικά και μόνο χωρίς να μεταβληθούν τα ατομικά μου συμφέροντα!

Κανείς σημερινός "προνομιούχος" δεν θέλει να χάσει τα προνόμια και το βόλεμα του και αντιστέκεται λυσσαλέα, θεωρώντας οτι δεν θα παθει τίποτα αυτός ενώ γκρεμίζεται όλος ο κόσμος γύρω του.

Ακόμη περισσότεροι μορφωμένοι, κι όχι αναγκαστικά πια μόνο νέοι, θα έχουν μεταναστεύσει προς τυχόν εύρεση κάποιας εργασίας στο εξωτερικό.

Ακόμη περισσότερες χιλιάδες θα έχουν οδηγηθεί σε ουσιαστική ανεργία (στις στατιστικές θα τους κρύβουν πίσω από δείκτες που θα προσμετρούν σαν εργαζόμενους κι όσους κάνουν ένα μεροκάματο ετησίως), μαύρη εργασία, δίχως καμιά ελπίδα σε σύνταξη, πρόσβαση σε ικανό κι αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Η γεννητικότητα και το προσδόκιμο ζωής θα έχουν πέσει ακόμη περισσότερο, ενώ στις γειτονιές παίζουν μόνο αλβανάκια και τσετσενάκια. Και οι αραπάδες που δεν έχουν καμιά σχέση με την κουλτούρα της Ευρώπης ανεμπόδιστοι καταφθάνουν καθημερινά κατά χιλιάδες, με τις απαιτήσεις τους.

Κοντεύει το κρίσιμο όριο για την κοινωνική συνοχή.

Τότε δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα και η συζήτηση για €, $ ή δραχμή. Ούτε ποιοί καιροσκόποι δημαγωγοί εκπροσωπούνε τί...

Η πολιτική σκηνή θα είναι παρωδία της σημερινής γελοιότητας, μπροστά στο αυριανό αλαλούμ σε μια κοινωνία που θα αναγκαστεί να ζει εξολοκλήρου από την παραοικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: