Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Στην Ελλάδα δεν προσπαθήσαμε καθόλου να λύσουμε το πρόβλημα μας.

Μόνο απανωτές εκλογές για την καριέρα και τις σκοπιμότητες κάποιων, μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, και ένας λαός που δεν λέει να αλλάξει και να προσπαθήσει.

Που λέει σε όλα όχι στην πλειονότητά του και μένει κλειστός στον δικό του ιδεατό κόσμο.

Αν και το έχει πληρώσει πολύ ακριβά τα τελευταία χρόνια. Προφανώς η ανευθυνότητα ή η απραξία, δε μπορεί να αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο.Οι απανωτοί φόροι, τα μνημόνια και η αηδία υπερχειλίζουν. Απόλυτη ανοησία, φρενίτιδα και θλίψη.

Ξανά λοιπόν εκλογές. Τρίτη φορά στις κάλπες φέτος.Άλλη μια φορά εκλογές, άλλη μια φορά να δώσουμε "καθαρή εντολή" σε ένα και μόνο "σωτήρα" για να λύσει το εσωκομματικό του πρόβλημα, να εγκλωβίσει όσο μπορεί περισσότερους και από δεξιά και αριστερά με δύο πλέον μύθους: 'Ενα μνημονιακό και ένα αντιμνημονιακό. Διαλέξτε και πάρτε. Μετά τις εκλογές όλοι μαζί. Ωραίο και πονηρό σχέδιο. Όπως αυτό με το οποίο κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές.

Να πάμε άλλη μια φορά ο τάχα κυρίαρχος αν και πολύ, μα πολύ κουρασμένος πλέον λαός να πάρουμε την κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της χώρας.

Χωρίς καμιά ουσιαστική ενημέρωση.

Ξανά οι συνήθεις μπουρδολογίες και τα τηλεοπτικά σόου. Τα ίδια βαρετά κι αναξιόπιστα πρόσωπα, που 40 χρόνια τώρα βιάζουν συστηματικά την προσωπική και εθνική μας αξιοπρέπεια, τις τσέπες μας και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Αυτοί που όλοι που όλοι γνωρίζουνε καλά, που όλοι σιχαίνονται και όμως σαν κακή μοίρα πολλοί (ή οι απόγονοι τους) θα συνεχίσουν να εκπροσωπούνε κάποιους ψηφοφόρους - ζωντόβολα.Πολλοί θα ξαναψηφίσουν ό,τι χειρότερο υπάρχει, παρόλο που έχουν την ελευθερία να μην το κάνουν. Αποτελούν μάλιστα τη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

Τα είπαμε όλα. Ειπώθηκαν όλα. Μόνο δουλειά δεν κάναμε.
 
Μια άλλη δουλειά. Παραγωγική.

Να προσπαθήσουμε ο καθένας στον τομέα του. Πιο οργανωμένα, πιο πολύ. Να μην φτάσουμε στο σημείο να πούμε πως δεν προσπαθήσαμε. Πως πέσαμε αμαχητί στο ριζικό μας, μπουρδολογώντας μακάριοι.

Αχρείαστες κι ανούσιες εκλογές λοιπόν προκύψανε και είναι κατακαλόκαιρο ακόμη.

Να ψηφίζαμε τουλάχιστον με περισσότερη σύνεση, ψυχραιμία ως πολίτες και λιγότερο ως - οπαδοί ψηφοφόροι, μπας και βρούμε την υγειά μας συνολικά...

Επίσης να ευχόμαστε μέχρι τις εκλογές (και για πόσο καιρό μετά;) που ουσιαστικά η χώρα δεν θα έχει κυβέρνηση, να μην συμβεί τίποτα χειρότερο και τρέχουμε όλοι και δεν φθάνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: