Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΜΙΖΕΡΙΑ...

Xιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν στην Ελλάδα λόγω της κρίσης αλλά και χιλιάδες ανοίγουν γιατί η ζωή συνεχίζεται.

Στους τομείς που έχουν διεισδύσει οι μεγάλες αλυσίδες κυρίως ξένες πολυεθνικές, έχουν καρπωθεί το μέγιστο του τζίρου και αφήνουν τις αδύνατες και μικρές Ελληνικές επιχειρήσεις να φυτοζωούν να μην έχουν ούτε τον ασφαλιστικό τους φορέα να πληρώσουν, και να βράζουν στο ζουμί τους.

Γελάω ότι διαβάζω σε τοπικές εφημερίδες ότι οι εκπρόσωποι των τοπικών ομοσπονδιών των επαγγελματοβιοτεχών κάνουν διαβήματα στους αντιπεριφερειάρχες να τηρούνται οι νόμοι και να περιορίζονται οι μεγάλες αλυσίδες λίγα χιλιόμετρα εκτός πόλης.Λες και το πρόβλημα τους είναι χιλιομετρικό και όχι στον ανταγωνισμό στις τιμές, και στην τεράστια ποικιλία των αγαθών.

Κι ενώ συνεχώς ανοίγουν μικρές επιχειρήσεις για να διαιωνιστεί η διάσπαση τους και να διανείμουν την μιζέρια τους πουθενά δεν διαβάζω για συνενώσεις μικρών επιχειρήσεων και σχηματισμούς ανταγωνιστικών Α.Ε ή για την δημιουργία εμπορικών και για επαγγελματοβιοτεχνικών συνεταιρισμών ΣΥΝ.ΠΕ.

Επιμένουν οι μικρομεσαίοι αταβιστικά να διατηρεί ο κάθε ένας την ατομική του επιχείρηση και να βρίσκεται συνεχώς σε οικονομικό αδιέξοδο και μόνιμη κλάψα.

Τι να κάνουμε βρε παιδιά.Έχουν προ πολλού αλλάξει οι εποχές.

Και οι κανόνες για μεγάλες πωλήσεις, καθώς και ο τρόπος να μπείτε σοτ μυαλό του πελάτη κερδίζοντας τον, κάτι που όλοι θα θέλατε κι έπρεπε να ξέρετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: