Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ...

Ερωτηματικά ενός σκεπτόμενου πολίτη για τον ρόλο και τους σκοπούς των διαμορφωτών της κοινής γνώμης.

Είναι αυτοί που καθημερινά μέσα από μία κατευθυνόμενη καταστροφολογία προκαλούν κατάθλιψη στον Ελληνικό λαό, περισσότερη και από τους όρους του μνημονίου.

Προβάλλονται κάποιες υπαρκτές μεν αλλά στην πραγματικότητα μειοψηφικές ή παραλλαγμένες συμπεριφορές.

Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ κυρίως είναι αυτοί που χαράσσουν την πολιτική των ιδιοκτησιών τους και οι δημοσιογράφοι - υπάλληλοι τους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις εντολές εάν δεν θέλουν να βρεθούν στο ταμείο ανεργίας...

Πιο λάβροι απ' όλους οι πουλημένοι - προβεβλημένοι υπάλληλοι των καναλιών των μπετατζήδων - εργολάβων - προμηθευτών. Όσο τα αφεντικά τους μασουλούσανε τους προϋπολογισμούς του κράτους, ουδέποτε τους τσίμπησε η μύγα της κατασστροφολογίας.

Τα ΜΜΕ πάντα θα προβάλλουν το κακό, θα δείξουν το σάπιο δέντρο κι όχι το δάσος. Θα κρεμάσουν στα μανταλάκια τον επίορκο αστυνομικό, τον «φακελάκια» γιατρό, τον παιδεραστή προπονητή. Κουβέντα για τις χιλιάδες αστυνομικούς που καθημερινά συμπλέκονται για να πιάσουν ληστές, κλεφτρόνια ή βαρεμένους τρομοκράτες. Κουβέντα για τις χιλιάδες γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς, στρατιωτικούς κλπ εργαζόμενους που καθημερινά, με κολοβούς μισθούς και πενιχρά μέσα υπερβάλλουν εαυτόν σε συνθήκες αντίξοες, για το κοινό καλό.

Δυστυχώς η δύναμη που ασκούν στο πολιτικό σύστημα είναι πολύ μεγάλη αναγκάζοντας το πολλές φορές να υποκύπτει στον επικίνδυνο λαϊκισμό τους, με τραγικές συνέπειες για την οικονομία μας.
 Πχ όπως παρουσίασαν τα γεγονότα στη Μανωλάδα, παρουσιάστηκε όλη η περιοχή από τα ΜΜΕ σαν άντρο τσιφλικάδων του μεσαίωνα και οι δακρύβρεχτοι τίτλοι όπως "Πυροβόλησαν μπράβοι για να σκοτώσουν 200 δυστυχισμένους λαθρομετανάστες που διεκδικούσαν τα χρήματα που επί έξι μήνες τους χρωστούσε ο τσιφλικάς" και να δείχνουν φωτογραφίες εξαθλιωμένων ανθρώπων που βρίσκονταν στο έδαφος αφήνοντας να εννοηθεί πως υπήρξαν δεκάδες νεκροί. Ο τρόπος παρουσίασης της είδησης αναμεταδόθηκε σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ με αποτέλεσμα πολλά κράτη να ακυρώνουν τις παραγγελίες τους, προτιμώντας την αγορά της Τουρκίας όπου δεν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις (ή δεν γίνονται γνωστές με τέτοιο τρόπο).

Ή τα σενάρια για κατάρρευση των τραπεζών και χάσιμο των καταθέσεων, η φημολογούμενη καθημερινώς "λαίλαπα" που θα σαρώσει το δημόσιο κι εντέλει θα αφορά λίγους επίορκους και μερικούς αχρείαστους υπαλλήλους, κ.ά.

Η ζημιά για το σύνολο της Ελληνικής οικονομίας τεράστια αλλά ποιος ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο εάν η είδηση παρουσιάζεται διαστρεβλωμένη;

Διακόσιοι άνθρωποι πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους (που συμφωνούμε όλοι με ανήθικο τρόπο ο εργοδότης δεν τους τα έδινε), όμως πώς συμβαίνει τρεις οπλισμένοι με καραμπίνες υπάλληλοι του τσιφλικά να τους πυροβολούν με ανθρωποκτόνο πρόθεση και όλοι τους αφού τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της περιοχής να πάρουν εξιτήριο; H πιο λογική εξήγηση είναι πως πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και από τα σκάγια που έπεσαν τραυματίστηκαν μερικοί και μόνο επιφανειακά όπως και αποδείχθηκε. Γιατί αυτή η εκδοχή ποτέ δεν παρουσιάστηκε;

Είναι η πολιτική που ακολουθούν οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης και εκεί εντάσσεται η καθημερινή κατευθυνόμενη καταστροφολογία και δεν υπάρχει σωτηρία για την Ελλάδα. Στο παιχνίδι αυτό συμμετέχουν πρόθυμα συγκεκριμένοι δημοσιαγράφοι, καθώς και συγκεκριμένα πρόσωπα με την κάλυψη πανεπιστημιακών - διδακτορικών τίτλων τάχα ειδικότητας και παντογνωσίας, με ροπή στην αρνητική καταστροφολογία και τα αμέτρητα δεινά που θα επέλθουν στην χώρα, αν...

Οι συκοφαντικές υπερβολές των ΜΜΕ των διαπλεκόμενων κρατικοδίαιτων "επιχειρηματιών" διαστρέφουν την αλήθεια και δεν βοηθούν την επίλυση των προβλημάτων.

Όλα αυτά τα θεωρείτε τυχαία;

Εγώ πάντως όχι και ας αναρωτηθούμε ποιους εξυπηρετεί ο τρόπος προβολής ειδήσεων και απόψεων των συγκεκριμένων πασίγνωστων ανθρώπων με συχνότατη τηλεοπτική παρουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: