Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ...

Γράφτηκε σε διάφορα ντόπια και ξένα μέσα ενημέρωσης ότι οι παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, εκτός από τη σκοπιμότητα που έχουν, πηγάζουν κι από ένα ακόμη γεγονός.

Ότι δηλαδή η κοινωνική αντίδραση δεν είναι τόσο μεγάλη. Ο κόσμος δε βγαίνει στους δρόμους για να φωνάξει όπως βγαίνει στην Ισπανία και την Πορτογαλία και μάλιστα με πολύ λιγότερα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί εκεί...

Να κατέβει να διαδηλώσει μαζικά, ειρηνικά και πιεστικά ώστε να δείξει και στους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, ότι οι Έλληνες είναι εδώ, είναι πληγωμένοι, ζητούν αλλαγή της πολιτικής λιτότητας αλλά πάνω απ' όλα είναι όρθιοι. Όσες θυσίες κι αν έχουν κάνει παραμένουν όρθιοι και κανείς δεν τους υποχρεώνει να σκύψουν.

Ε, λοιπόν ιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στον δρόμο κι εδώ χθες, για να διαδηλώσουν ενάντια στα νέα αλλά και τα παλαιότερα μέτρα που έχουν γεννήσει και πολλαπλασιάζουν καθημερινά το κοινωνικό αδιέξοδο.

Με κλειστά σχεδόν τα πάντα, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Γιατί το αδιέξοδο που έρχεται αφορά όλους.

Τέρμα η καπήλευση από τους γνωστούς ευαίσθητους αριστερόστροφους συνδικαλιστές των λαϊκών αγώνων που καλούσαν να αγωνιστεί ο λαός για τα δικά τους προνόμια.

Τώρα ήρθε ο καιρός να πάρει ο κόσμος την κατάσταση στα χέρια του. Να απομονώσει τους βολεμένους συνδικαλιστές, τους "μπαχαλάκηδες" και των δύο άκρων αλλά και τους πολιτικούς που συμμετέχουν σε τέτοιες φάσεις κι όλο πίνουν νερό στο όνομα του λαού αλλά πάντα με γεμάτες τσέπες, όπως τους άλλους, που "καταδικάζουν" μετά τα έκτροπα.

Το ερώτημα είναι αν ο πολιτικός κόσμος και κυρίως όσοι έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης από καίριες θέσεις, αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας.

Προς το παρόν πάντως μας έχει πείσει ότι έχει αφτιά μόνο για τους δανειστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: