Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...

Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί κατά καιρούς για την Τούρκικη προπαγάνδα μέσα από τηλεοπτικά σήριαλ.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση τους δεν αφήνει τίποτα να περάσει προς τα έξω χωρίς εξονυχιστικό έλεγχο: τόσο από τα σύγχρονα σήριαλ που δείχνουν την εξευρωπαϊσμένη και χλιδάτη Τουρκία, όσο και από τα ιστορικά που υπενθυμίζουν την ιστορία της.

Είναι η πρώτη φορά όμως που κυβερνητικό στέλεχος παραδέχεται δημόσια και απερίφραστα τον ρόλο της κυβέρνησης στην όλη ιστορία. Και του λόγου το αληθές, ο υφυπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα δώσει τις ευλογίες του για την προβολή τέτοιων σήριαλ στο εξωτερικό, προσφέροντάς τα σε τηλεοπτικούς σταθμούς δωρεάν...

Δυστυχώς υπάρχει μεγάλο θέμα με τους Έλληνες παραγωγούς (γενικά με όλο τον τηλεοπτικό χώρο) το οποίο δεν σταματά μόνο στην πρόχειρη και συνήθως ανίκανη Ελληνική επιχειρηματικότητα στον τομέα αυτό.

Αναρρωτιέται κανείς αν η Ελληνική παραγωγή μπορεί να παρουσιάσει κάτι σοβαρό και ανταγωνιστικό, απλά δείτε τα Ελληνικά σήριαλ που παίζουν στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια.

H Acanthus Productions έχει κάποιες δημιουργικές προτάσεις για ποιοτικές παραγωγές Ελληνικού προγράμματος σε μορφή είτε τηλεταινιών είτε αυτοτελών επεισοδίων μικρής διάρκειας ήδη από το 2008.

Αγνοήθηκε επειδεικτικά στην πρώτη της επαφή με τα κανάλια, όταν ακόμη κυριαρχούσαν τα εγχώρια σκουπίδια που σήμερα έχουν αντικατασταθεί από τα τουρκοσήριαλ στην προτίμηση του κόσμου...
Εδώ όμως είναι ακόμη, τώρα που ξεκαθαρίζει το τηλεοπτικό τοπίο, ανοιχτή σε συνεργασία με τα media εκείνα που θα θελήσουν να συνδράμουν την προσπάθεια της για διαφορετική, καλύτερη, ποιοτικότερη, πιο ενδιαφέρουσα τηλεόραση.

Σίγουρα για να ξεχωρίσουν θα χρειαστούν πρωτότυπο και ποιοτικό πρόγραμμα, που μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί. Να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα και να δώσουν νέα δυναμική στο ισχυρότατο μέσον της τηλεόρασης (κάθε μορφής και τεχνολογίας)...

Που συνεπάγεται και άλλου επιπέδου τηλεθέαση και κερδοφορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: