Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ...

Κράτος που βασίζεται στην αστυνομοκρατία της παρέλασης είναι κράτος της ελιτ και έχει χρεοκοπήσει στην συνείδηση των πολιτών. Κράτος απονομιμοποιημένο στη συνείδηση των πολιτών παύει να είναι κράτος.

Να μην μπερδευουμε την αστυνόμευση του εγκλήματος, των λαθρομεταναστών και των πάσης φύσεως μπαχαλάκηδων με την αστυνόμευση των πολιτών που θέλανε να παρακολουθήσουν την παρέλαση τιμώντας την μνήμη των πραγματικών ηρώων του έθνους μας, μα δεν μπορούσαν να το κάνουν λόγω είτε κάγκελων, είτε προσκλήσεων, είτε υπερβολικής "επιτήρησης" στον χώρο που άλλοτε έπαιρναν θέσεις.

Γελοίο το θέαμα να γίνεται μια παρέλαση-παρωδία μερικών μέτρων μόνο μπροστά σε καραβανάδες, αφού οι υπόλοιπες "τοπικές αρχές" έσπευσαν να εξαφανιστούν μετά τις πρώτες μούτζες, αφήνοντας πάλι ελεύθερο το πεδίο να δράσουν οι γνωστοί φωνασκούντες των επεισοδίων, χωρίς καμιά συνέπεια για το τομάρι τους όπως αποδείχτηκε άλλη μια φορά μετά τις ψευτο-συλλήψεις και κατόπιν ελευθερώσεις μερικών, για τα μάτια του (απόντως) κόσμου...

Δεν μένει τίποτα άλλο ενόψι Μ. Παρασκευής και Ανάστασης, παρά να μας απαγορεύσουν κάποιοι εκλεγμένοι φωστήρες και την είσοδο στις εκκλησίες, για να εκκλησιάζονται πριβέ και χωρίς κίνδυνο μερικοί γελοίοι πολιτικοί με τους καλεσμένους τους με προσκλήσεις.

Και να μπουρδολογούν ανενόχλητοι μετά μπροστά στις πάντα πρόθυμες κάμερες, κάτι που έπραξαν και χθές νομίζοντας πως τους δίνουμε σημασία...

Τέτοια παρέλαση μη σώσει και ξαναγίνει!

Ακόμα περισσότερο όμως δεν πρέπει να γίνει τελικά δεκτό αυτό που κάποιοι επιχειρούσαν από χρόνια, να καταργηθούν δηλαδή οι παρελάσεις. Είναι μια προσπάθεια που υπονομεύει συνειδητά το αίσθημα της εθνικής ταυτότητας και της ιστορικής συνέχειας.

Να φροντίσουμε λοιπόν οι μειοψηφίες της τυφλής αγανάκτησης και διαμαρτυρίας να μην επιβάλλονται στη σιωπηλή πλειοψηφία. Ας πάψει η σιωπηλή πλειοψηφία να παραμένει σιωπηλή...

Όσο κι αν ο κόσμος είναι αγανακτισμένος δικαιολογημένα με την κατάσταση της πατριδας μας, στην πλειοψηφία του θέλει να παραμείνουμε οργανωμένη κοινωνία, κοινοβουλευτική δημοκρατία, στην καρδιά της Ευρώπης. Οι επαναστάσεις δε γίνονται με μούτζες, ούτε με εκ του ασφαλούς διαμαρτυρίες, ούτε στοχεύοντας τυφλά τους πάντες και τα πάντα.

Αρκετά με τους επαναστάτες του γλυκού νερού. Ας μη συγχέουμε καταστάσεις και πράγματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: