Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΡΙΑ...

Αφού γονάτισαν τη χώρα βυθίζοντάς την στην ύφεση, ζητούν τώρα την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Οι τύποι που έχει εξουσιοδοτήσει η Τρόικα να μας ελέγχουν και να συντάξουν γνωμάτευση προόδου, χωρίς την οποία δεν θα πάρουμε την έκτη δόση του δανείου κινδυνεύοντας να ξωμείνουμε από ρευστό, πρέπει να βάλουν ένα όριο στις απαιτήσεις τους σε ζητήματα με τόσο καθοριστικά αρνητική επίπτωση στους πολίτες όπως πχ είναι η δυνατότητα εργασίας και τα λεφτά με τα οποία καλούνται να ζήσουν κι απορρέουν από αυτήν

Όσο περνά ο καιρός τόσο και περισσότερο γίνεται σαφές ότι οι οικονομικές συνταγές που μας υποχρέωσαν να ακολουθήσουμε για θεραπεία δεν οδηγούσαν στη λύση, αλλά επέτειναν το πρόβλημα με ύφεση, στασιμότητα και καθίζηση.

Και το κακό είναι ότι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι οποιαδήποτε μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα πέρα από τους υπεράριθμους κόπρους του δημοσίου που επιβάλλεται να φύγουν, θα έχει επικίνδυνες επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά, αφού όπως είναι προφανές θα καταρρεύσουν ακόμη περισσότερο οι ασφαλιστικές εισφορές και η ιδιωτική κατανάλωση.

Ολα τα πράγματα έχουν τα όριά τους. Και η ταχύτητα των αλλαγών και των μέτρων που εξαγγέλονται κατά ριπάς και το βάθος των τομών και το βάρος που θα αναγκαστούν να σηκώσουν οι πολίτες στη μεταρρυθμιστική διαδικασία που έχει ξεκινήσει για τη σωτηρία της χώρας.

Μετά από τόσες αποτυχίες στις προβλέψεις, κάποιος από την κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να τους πει ότι πέρα και πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι των οποίων οι αντοχές και οι ανοχές σε θυσίες έχουν εξαντληθεί, χωρίς να έχουν να ελπίζουν και σε τίποτα καλύτερο σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: