Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

17 ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ...

Από τον τρέχοντα μήνα και μέχρι το τέλος του 2012, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έως και 17 χαράτσια - φωτιά.

Εισφορές αλληλεγγύης, τέλη επιτηδεύματος, τέλος ακινήτων, έκτακτες εισφορές και άλλοι φόροι αναμένεται να αφαιρέσουν από τα Ελληνικά νοικοκυριά πάνω από 13 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2012...

Τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι περισσότεροι φορολογούμενοι είναι υπέρογκα και υπερβαίνουν κατά πολύ τις οικονομικές τους δυνατότητες. Πάτος στο βαρέλι δεν υφίσταται, αφού με όλη την χώρα στα τέσσερα, οι "μαύρες τρύπες" μεγαλώνουν.

Έτσι εκτιμάται ότι θα είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο για την κυβέρνηση να εισπράξει τα ποσά που προσδοκά...

Και ως πραγματικά σαΐνια που αυθαίρετα λογίζονται οι οικονομικοί εγκέφαλοι, κάθε φορά που θα φορτώσουν στα υποζύγια νέο χαράτσι, βγάζουν για να τα υπνωτίσουν και καμιά λίστα των εχόντων και μεγαλοοφειλετών προς το δημόσιο. Βέβαια στην πράξη κανένας απ' αυτούς δεν πληρώνει τις οφειλές του, αφού έχει τις άκρες του στο πολιτικό σύστημα που νομοθετεί υπερ του.

Από μια αυθαίρετη επινόηση ενός πανικοβλημένου οικονομικού επιτελείου, που λειτουργεί άδικα, χωρίς μελέτη, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία ευαισθησία απέναντι σε εκατομμύρια πολιτών...

Με αποτέλεσμα να σημειωθούν νέες σημαντικές υστερήσεις στα έσοδα του κράτους.

Και μετά τί, καινούριας έμπνευσης χαράτσια προς τους ίδιους αποδέκτες πάλι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: