Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΟΡΟ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...

Απ'όλα τα χαράτσια και τους φόρους που μας έπνιξαν την τελευταία διετία, τις μεγαλύτερες αντιδράσεις συναντά ο αντικειμενικότερος και δικαιότερος, ενώ οι πιο άδικοι ( π.χ. αύξηση ΦΠΑ 23%) περνούν σχεδόν απαρατήρητοι, πέρα από μερικές χλιαρές κινδυνολογίες τις πρώτες μέρες.

Είναι ο μόνος φόρος που πλήττει πραγματικά τους πλούσιους και τα λαμόγια, που δηλώνουν 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα το χρόνο, παίρνουν μάλιστα και επιστροφή από τους φόρους που πληρώνουν άλλοι κι έχουν βίλες στην Εκάλη, την Κηφισιά ή τη Γλυφάδα.

Γι'αυτό έχουν λυσσάξει τώρα, διότι για πρώτη φορά θα βάλουν κι αυτοί το χέρι στην τσέπη και τους κακοφαίνεται. Τόσα χρόνια κάτι μεγαλογιατροί, δικηγόροι, χρηματιστές της δεκάρας και επιχειρηματίες του κώλου με Cayenne και AMG είχαν μάθει να ζούνε εις υγείαν του κορόιδου.

Ας πληρώσουν τώρα κι αυτοί ένα ελάχιστο ποσό.

Μην αρχίσουμε πάλι τις ανούσιες δακρύβρεχτες ιστορίες για το μισογκρεμισμένο σπιτάκι του παππού που κληρονομήσαμε στο χωριό, γιατί προφανώς η αξία του είναι ελάχιστη όπως και το αντίστοιχο χαράτσι. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα πρέπει να εφαρμοστεί η μέθοδος του τσουβαλιού.

Απ' όλα τα μέτρα, κάποιοι φωστήρες έκριναν ως αντισυνταγματικό το πλέον συνταγματικό, λογικό και δίκαιο. Η κεφαλική εισφορά 2% τι ήταν; Συνταγματική;

Δηλαδή να μένεις στο νοίκι, να έχεις ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ κι εκτός από τον ετήσιο φόρο να σου έρχεται ραβασάκι 500 ευρώ (εισφορά 2%) κι ο διπλανός ελεύθερος επαγγελματίας με 5 ακίνητα να δηλώνει 5.000 ευρώ και να μην πληρώνει φόρο κι έκτακτη εισφορά.

Αυτή όμως την πλήρωσαν και θα την πληρώνουν πάλι αυτοί που δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα σαν προβατάκια, γιαυτό δεν ακούστηκαν τόσες διαμαρτυρίες...

Οι πένητες φοροκλέφτες δεν δήλωσαν τίποτα, δεν πλήρωσαν τίποτα. Ενώ τώρα με την απειλή να τους κόψουν το ρεύμα και τις ανέσεις που προσφέρει, δύσκολα θα τη γλιτώσουν, αν και προσπαθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: