Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΜΕΘΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ...


Εκδήλωση με το παραπάνω θέμα οργανώνουν στα Χανιά σήμερα ο Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.), η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ, η Νευροχειρουργική Κλινική Χανίων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων.

Όπου ειδικοί θα μιλήσουν για τις αρνητικές συνέπειες που έχει ο συνδυασμός αλκοόλ και οδήγησης διακεκριμένοι επιστήμονες, ενώ παράλληλα φορείς που ασχολούνται με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων θα αναφερθούν σε συγκεκριμένες δράσεις ευαισθητοποίησης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα αλκοόλ και οδήγηση και να τους παρακινήσει να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις σε κάθε τους μετακίνηση ώστε να διασφαλίζουν την επιστροφή τους με ασφάλεια.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει η δυνατότητα για τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν σε μια εικονική πραγματικότητα του δρόμου και να αντιληφθούν με όσο το δυνατόν ασφαλέστερο τρόπο και ταυτόχρονα παραστατικό, τις συνέπειες που μπορεί να έχει το αλκοόλ στις αισθήσεις και την ικανότητα οδήγησης με τα ειδικά γυαλιά.

Δεν ξέρω τι θα προκύψει από την εσπερίδα, τα συμπεράσματα της οποίας θα μείνουν να συζητιούνται μεταξύ των συμμετεχόντων, αφού εκ της εμπειρίας μου ξέρω εκ των προτέρων οτι αυτοί τους οποίους αφορά και για χάρη τους γίνεται, δεν θα είναι εκεί...

Αυτοί που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εμπλακούν σε τέτοιου είδους δυστηχήματα, τουλάχιστον...

Η εκδήλωση γίνεται την ώρα που κοιμούνται το απόγευμα, πριν ξυπνήσουν το σούρουπο κι αφού νυχτώσει καλά να ξαμολυθούν για διασκέδαση με άφθονο αλκοόλ μέχρι να αρχίζει να χαράζει, οπότε θα επιβιβαστούν στα οχήματα να σκοτώσουν και να σκοτωθούν επιστρέφοντας, σε κατάσταση ευθυμίας.

Πριν με διαψεύσει κανείς, σήμερα το πρωί είχαμε το πιο πρόσφατο τέτοιο περιστατικό ξημερώματα, με έναν ακόμη νεαρό νεκρό.

Σε συνθήκες ίδιες κι απαράλλακτες με τα λοιπά συμβάντα τέτοιου είδους, που δίνουν στην Κρήτη το ρεκόρ σε θανάτους από τροχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: