Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ...

Ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα, αυτή τη φορά στον προθάλαμο του γραφείου του κυρίως αρμόδιου υπουργού, προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων των σκεπτόμενων πολιτών. ΄Ένας άνθρωπος με οικογένεια είναι νεκρός.

Όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός της έκρηξης και τα δελτία των καναλιών θα προχωρήσουν στην επόμενη είδηση της μέρας, θα μείνει στους απλούς πολίτες κάτι πολύ πιο τρομαχτικό.

Η ανασφάλεια. Το αίσθημα του φόβου.

Να περπατάς στον δρόμο και να φοβάσαι μην γίνεις χαλκομανία στον τοίχο από μια βόμβα, ή σε στείλει να συναντήσεις τους προγόνους σου κάποιος αλλοδαπός ή ημεδαπός κακοποιός, αν δεν προλάβεις να τον φας εγκαίρως εσύ.

Κανείς δε μπορεί να αισθάνεται πλέον ασφαλής όταν το καλύτερα φρουρούμενο κτίριο της Ελλάδας έχει τόσα κενά στην ασφάλειά του. Όταν ο "εξολοθρευτής της τρομοκρατίας" κτυπιέται μέσα στο γραφείο του.

Σε ποια ασφάλεια και δημόσια τάξη να ελπίζει πλέον ο κάθε οικογενειάρχης που φοβάται για τους ανθρώπους του και την περιουσία του;

Η Νέα Δημοκρατία είχε χάσει τη μάχη της καθημερινότητας και ήταν αυτός ένας λόγος που έχασε και την εξουσία. Τώρα έχασε και το ΠΑΣΟΚ τη μάχη. Είτε με τους τρομοκράτες, είτε με τις μυστικές υπηρεσίες, είτε με την εγκληματικότητα της γειτονιάς που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Χωρίς λεφτά στην τσέπη μπορεί να ζήσουν οι άνθρωποι αν μάθουν και συνηθίσουν έτσι. Χωρίς την αίσθηση ότι είναι ασφαλείς στη χώρα τους δεν μπορούν ούτε να κουνήσουν...

Όσο για το άλλο κρίσιμο θέμα, αυτό του "timing" που επιλέγουν πάντα οι τρομοκράτες, ασφαλώς και έχει μεγάλη σημασία και προκαλεί πολλές απορίες. Είτε είναι προβοκάτορες με στόχο την επιτάχυνση της αποσταθεροποίησης, είτε αδίστακτοι ανόητοι που επιχειρούν ένα τέτοιο κτύπημα την ώρα που ο κόσμος συσπειρώνεται και εμφανίζεται πρόθυμος ν' αγωνιστεί για να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας...

Ας μην ξεχνά κανείς την συγκυρία, αλλά και την στιγμή που έγινε η επίθεση: ενώ η κυβέρνηση θέλει να περάσει το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό. Και ενώ γύρω μας παίζονται μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια, τα οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί μονόπλευρα συνδεδεμένη στο άρμα της Ουάσιγκτον και χωρίς να ενημερώνει το λαό και την Βουλή για τις συμφωνίες που κλείνονται στα παρασκήνια...

Την ίδια ώρα η περιοχή γύρω μας βράζει, Τουρκικά πλοία πλέουν από το Αιγαίο μέχρι το Ιόνιο, φτάσανε μέχρι την Κρήτη οι φρεγάτες για άσκηση (αναβίωσης του πάλαι ποτέ σουλτανάτου;)

Έρχεται λοιπόν δήθεν απρόσμενα μια τρομοκρατική ενέργεια να κανει τι;

Μα να συσπειρώσει,να μαντρώσει, να φοβίσει τα πρόβατα. Συσπειρώνει τον κόσμο σε αυτόν που υπέστη το χτύπημα (υπουργός - κυβέρνηση), καθιστώντας τους πιο συμπαθείς και φοβίζει ακόμη περισσότερο τον λαό και τον σπρώχνει μακριά από διεκδικήσεις και διαμαρτυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: