Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ...


Βγαίνουν κάτι πολιτικάντηδες στα κανάλια, που έφαγαν το μεδούλι από το κράτος αυτό όλη την μεταπολίτευση και μιλάνε για μεγάλο δημόσιο τομέα, για απολύσεις στον ΟΣΕ, για απολύσεις στις ΔΕΚΟ, για απολύσεις εκπαιδευτικών για απολύσεις γενικώς...

Για σταθείτε ρε κοθώνια. Μόνοι τους διορίστηκανε αυτοί υπάλληλοι; Εσείς δεν προκηρύξατε διαγωνισμούς; Εσείς δεν κάνατε τα ρουσφετάκια σας; Εσείς δεν βολέψατε τους κολλητούς σας με το αζημίωτο σε ψηφαλάκια;

Τι περίμενες εσύ από τον αμόρφωτο ή και τον μορφωμένο που διόριζες τότε να σου πει;

- Ξέρετε κύριε υπουργέ αρνούμαι τον διορισμό γιατί μελέτησα την προκύρηξη της θέσης που μου προσφέρετε και συμπέρανα ότι η εν λόγω θέση θα προκαλέσει ζημία στους μετέπειτα προυπολογισμούς του κράτους;

Έτσι κάνατε έναν δημόσιο τομέα, όχι μόνον ακριβοπληρωμένο, κομματοκρατούμενο, αναξιοκρατούμενο, άντρο διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά και αντιπαραγωγικό σε όλη του την έκταση. Κυριαρχείται από μανδαρίνους, κομματικά στελέχη και πατέρες του συνδικαλιστικού κινήματος που κατευθύνουν και προσανατολίζουν τον δημοσιοϋπαλληλικό χώρο κατά πως συμφέρει στο κόμμα που εκπροσωπούν.

Γι' αυτό θα πρέπει να γίνουν βαθιές τομές: εξορθολογισμός του αριθμού των υπαλλήλων που πραγματικά έχει ανάγκη η χώρα, κατάληψη θέσεων αυστηρά μόνο μέσω ΑΣΕΠ, αξιολόγηση του δημοσιοϋπαλληλικού έργου κατά τακτά χρονικά διαστήματα, μισθοί ανάλογα προσόντων και επίδοσης κ.λπ.

Εαν απολυθούν (το γρηγορότερο) οι δεκάδες χιλιάδες ρουσφετοβολεμένοι υπάλληλοι, θα πρέπει να τους ακολουθήσετε κι εσείς.

Κάνοντας αρχή από όλους τους πολιτικαντο-"ειδικούς" που βγαίνουν σε τηλεόραση / ράδιο και μιλούν για διαρθρωτικές αλλαγές (για τους άλλους), ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας (για τους άλλους), κλπ κατηχητικά. Χωρίς ίχνος συμπόνοιας και λογικής σκέψης το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Ζουν με την φαντασίωση ότι ΑΥΤΟΙ δεν χρειάζεται να αλλάξουν.

Νομίζουν ότι η κρίση θα είναι άλλη μια ευκαιρία να γεμίσουν περισσότερο τις τσέπες τους, όπως συνήθιζαν ως τώρα.

Ομοίως ξεκαθάρισμα επιβάλλεται να γίνει και στις επιχειρήσεις των χρεωκοπημένων πια "εθνικών νταβατζήδων" που γιγαντώθηκαν παρασιτικά με την δική σας υποστήριξη και με το αζημίωτο σε χρήμα ή σε κάθε είδους βοήθεια για σας.

Καθώς και στις φαινομενικά ιδιωτικές επιχειρήσεις που εξαρτώνται όμως από το κράτος άμεσα (πχ πάσης φύσης προμηθευτές, ιδίως στον χώρο της υγείας και του στρατού).

Γιατί ΕΣΕΙΣ είσασταν οι πολιτικοί υπεύθυνοι όλων αυτών των ενεργειών που φαλίρησαν το κράτος.

Και μάλιστα εδώ υπάρχει και δόλος γιατί ό,τι κάνατε δεν το κάνατε κατά λάθος, από άγνοια ή βλακεία. Το κάνατε με γνώμονα το προσωπικό σας όφελος μέσω της συλλογής ψήφων από αυτές τις "εξυπηρετήσεις".

Εαν δεν φύγουν από τη πολιτική σκηνή οι πολιτικοί υπεύθυνοι αυτής της σημερινής κατάντιας του έθνους προκοπή δεν πρόκειται ποτέ να δούμε, όποια ταμεία, τράπεζες, οργανισμούς και ειδικούς και να καλέσουμε για βοήθεια.

Τα πάντα θα τα καταπίνει και θα τα εξαφανίζει αυτό το βαρέλι δίχως πάτο.

Κάθαρση λοιπόν τώρα παντού. Να μην πάνε στις ίδιες τσέπες τα λεφτά όπου πήγαν και τα προηγούμενα πακέτα κι επιδοτήσεις τόσα χρόνια, μα στην πραγματική ανάπτυξη και ανόρθωση του τόπου.

Η μόνη λύση για να μας πάρουν στα σοβαρά και οι παραπάνω, μαζί με τις αγορές του χρήματος, που εδώ που είμαστε τις χρειαζόμαστε για την εθνική αναστύλωση...

Θα γίνει το θαύμα; Από ποιον και πώς;

Μα από όλους εμάς, αν συστρατευθούμε σε ένα κοινό σκοπό. Οι ανατροπές που πρέπει να υιοθετήσουμε είναι πρωτίστως αξιών και νοοτροπιών, δευτερευόντως θεσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: