Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ: ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ...


Η Ελλάδα γίνεται η αφορμή για να ξεκινήσουν κάποια μεγαλύτερα παιχνίδια και ανακατατάξεις στην Ευρώπη και όχι μόνο. Και στα παιχνίδια αυτά συμμετέχουν όλοι, ανατολή και δύση χωρίς να αφήνουν εκτός παιχνιδιού κανέναν. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι πολιτικά και οικονομικά.

Σκάνδαλα, σπατάλες του δημοσίου πλούτου, κακοδιαχείριση, μας έφεραν στην τελευταία θέση της Ευρωζώνης. Έχουμε γίνει το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη, την αξιοπρέπειά μας. Και όλα αυτά γιατί αντιμετωπίζονται σοβαρά και σημαντικά θέματα με μια μακάρια απάθεια...

Τα ψεύτικα δικαιολογητικά, οι επιορκίες, τα καταχρηστικά δάνεια κι ο χορός των εκατομμυρίων για παράνομες αναπηρικές συντάξεις πάσης φύσεως επιδοτήσεις και υπερτιμολογήσεις στα επιδοτούμενα έργα, οι εργαζόμενοι άνεργοι, τα αυτοκίνητα με τις κόκκινες πινακίδες, η δικαίωση των μη φερέγγυων κακοπληρωτών και τόσα άλλα που συμβαίνουν γύρω μας, είναι ο κανόνας στη κοινωνία μας.

Η ουσία του θέματος και της σημερινής κατάστασης της χώρας μας είναι ότι έχουμε ανάγκη εσόδων για να ξεπεράσουμε τα οικονομικά προβλήματα και για να αποκτήσουμε την δύναμη να λέμε όχι σε ασύμφορες προτάσεις μεγάλων. Ποιός όμως θα κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα όταν τα εργατικά στην Κίνα είναι της τάξης των 100 ευρώ το μήνα, και σε γειτονικές χώρες είναι 200 - 300 ευρώ; Ποιος επιχειρηματίας σε ποιόν τομέα και γιατί θα επενδύσει στην Ελλάδα;

Φανερός λόγος δεν υπάρχει πέρα από το να αποκομίσει οφέλη από παραχώρηση εκμετάλλευσης του υπεδάφους μας ή παραχώρησης άλλων στρατιωτικής φύσεων παραχωρήσεων.

Οι Κινέζοι έχουν λόγους να μας βοηθήσουν, τη στιγμή μάλιστα που θέλουμε να τους διώξουμε και από τον Πειραιά;

Οι Ρώσοι έχουν λόγους να μας συμπαρασταθούν όταν αθετήσαμε τις υπογραφές μας για τις μεταξύ μας συμφωνίες;

Και ο νυν πρωθυπουργός θα αποδειχθεί αξιώτερος αυτού που δείχνει, για να διαχειριστεί σκληρά και προς το συμφέρον της χώρας αυτά τα σκληρά θέματα, αυτές τις δύσκολες στιγμές;

Ο νοήμων λαός κρατά στάση αναβράζουσας υπομονής. Θέλει όμως μεγαλύτερη κατά το δυνατόν ενημέρωση στις εξελίξεις που τον αφορούν. Και ταυτόχρονα έχει υποχρέωση ο λαός πέρα πολιτικές πεποιθήσεις, να βοηθήσει την τωρινή κυβέρνηση με κάθε τρόπο στην προσπάθειά της.

Μας εκμεταλλεύονται και μας σαμποτάρουν με κάθε τρόπο κυρίως οι Βρετανοί και οι Γερμανοί. Και εμείς σαν λαός, που πρέπει να συμπαρασταθεί στα συμφέροντά του και στην προσπάθεια ανάκαμψης, έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε στις κακόβουλες κινήσεις Βρετανών και Γερμανών. Η αντίσταση μπορεί να γίνει με μποϋκοτάζ των προϊόντων των δύο αυτών χωρών.

Γιατί να τους δίνουμε δουλειά όταν αυτοί μας στερούν θέσεις εργασίας και αυξάνουν το χρέος μας; Μποϋκοτάζ λοιπόν των προϊόντων τους (αν αντέχουμε χωρίς αυτά, εμείς τα ζητάμε), στο οποίο θα πρέπει να κινητοποιηθεί το Ινστιτούτο Καταναλωτών και κάθε κοινωνικός φορέας.

Ταυτόχρονα πρέπει να ενισχύσουμε τα δικά μας τοπικά προϊόντα καθώς και όλα τα ελληνικά. Τα χρήματα που θα μένουν στην Ελλάδα είναι άκρως υπολογίσιμα και είναι τεράστια ανάσα στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να βοηθήσουμε, να ξεπεράσει η χώρα μας αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει τελευταία.

Δεν είναι τιμητικό για μας τους Έλληνες, που δώσαμε τόσα πολλά στην ανθρωπότητα σ' όλους τους τομείς, να μας αντιμετωπίζουν τόσο απαξιωτικά οι δήθεν "εταίροι" μας. Ας αντισταθούμε για να βοηθήσουμε και την κυβέρνησή που χειρίζεται τώρα τα πράγματα πέρα και πάνω από πολιτικές ιδεολογίες. Χωρίς εθνικό ή κοινοβουλευτικό αλληλοσπαραγμό.

Το έχει ανάγκη ο τόπος, για να έχουμε αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: