Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΑΠΟΧΗ...


Πέρασε και αυτό το debate και μια ακόμη ευκαιρία πληροφόρησης των πολιτών γύρω από τα τρέχοντα ζητήματα πήγε χαμένη από την ακατ(άσχετη) φιλολογία και τις κόντρες των κομμάτων, με αποκλειστικό στόχο το κέρδος των εντυπώσεων.

Απογοητευμένος ο κόσμος, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, αποστρέφεται και αντιδρά, πριμοδοτώντας την αποχή και την αδιαφορία απέναντι στις εκλογές. Βέβαια αυτή η αδιαφορία, ουσιαστικά είναι αδιαφορία απέναντι στην Ευρώπη που κάποιοι φρόντισαν να καλλιεργήσουν καιρό πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου...

Ζήτημα είναι αν έστω και μία φορά έχουν αναφερθεί στα τεκταινόμενα στο ευρωκοινοβούλιο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ποιος άραγε θυμάται ή γνωρίζει κάτι για τις παρεμβάσεις ή εκθέσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών; Ποιος ξέρει σε ποια κατεύθυνση στράφηκε το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα και σε ποια η σοσιαλιστική ομάδα ή οι πράσινοι; Απέναντι σε οικονομικά θέματα, απέναντι στην κρίση την ίδια, ή την κλιματική αλλαγή;

Μόνο σαν πέφτουν τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή επιτροπή για τη μη ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών στην εθνική νομοθεσία, ακούγεται για πρώτη φορά πως κάποιοι αποφασίζουν για εμάς και κάποιοι άλλοι από την Ελληνική πολιτεία μας άφησαν στο έλεος...

Όλοι βιάζονται να ολοκληρώσουν τις εκλογές αυτές με κάθε κόστος και τίμημα. Έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια προετοιμάζουν τις απαντήσεις για τη δικαιολόγηση των μικρών ποσοστών ή της χαμηλής εκλογικής συμμετοχής.

Σε μια εποχή που η απαξίωση του πολιτικού κόσμου είναι στάτους, σε μια περίοδο που άλλες δυνάμεις ετοιμάζονται να επέμβουν στο πολιτικό πεδίο, τα κόμματα δείχνουν να τα έχουν χαμένα από τις επικείμενες απώλειες ψήφων.

Συνέπεια εσκεμμένης αδιαφορίας των πολιτών στους ξύλινους λόγους των πέντε κομματικών σχηματισμών που βρίσκονται στο κοινοβούλιο και που ο καθένας από την πλευρά του έκανε το κάθε τι προκειμένου να απογοητεύσει τους ψηφοφόρους του. Τι έκαναν αλήθεια όλοι τους για το κοινωνικό αδιέξοδο, την ανεργία, την υποβάθμιση των αξιών, το ανεξέλεγκτο κέρδος και τη διαφθορά που έχει διεισδύσει σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα;

Δεν φτάνουν πλέον οι αντιπαραθέσεις και οι δήθεν πύρινοι λόγοι. Ο λαός έχει ανάγκη από πράξεις και σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής. Επιθυμεί να δει ένα διαφορετικό κλίμα και τη λήψη άμεσων μέτρων για τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν. Στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Από την παιδεία και τη μόρφωση, μέχρι την ενημέρωση και την πληροφόρηση.

Πρέπει να υπάρξουν σχηματισμοί και συνασπισμοί ευρύτερων πολιτικών συμμαχιών για περισσότερη και πιο ποιοτική Δημοκρατία. Προς το παρόν, τη Δημοκρατία αυτή δεν την προσφέρουν τα υπάρχοντα κόμματα του κοινοβουλίου. Ούτε και οι βουλευτές στο σύνολό τους πείθουν για τη μεγάλη ανατροπή. Αυτό το έχει καταλάβει ο κόσμος. Γι' αυτό και θα αντιδράσει ανάλογα στις επερχόμενες εκλογές.

Και το κλίμα αυτό, κανένα debate ή στημένη πολιτική συγκέντρωση δεν πρόκειται να το αντιστρέψει. Γιατί κάποια στιγμή επιβάλλονται οι ριζικές αλλαγές, αυτό ζητείται εκ βαθέων από τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: