Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε., ΜΑ...


Υποτίθεται πως στις 7 του Ιούνη ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Μέρος της οποίας είναι εδώ και τριάντα χρόνια, και η πατρίδα μας.

Άρα πριν αποφασίσουμε καλό θα ήταν να ρωτήσουμε εκείνους που διεκδικούν την ψήφο μας για συγκεκριμένα πράγματα. Για το πως δηλαδή σκέπτονται να δράσουν ώστε να υπάρξει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Να γίνουμε οι πολίτες ετούτου του τόπου, πράγματι Ευρωπαίοι στα δικαιώματα μας.


Τα πέντε σημαντικότερα θέματα στα όποια θα έπρεπε να επικεντρωθούν οι προεκλογικές εκστρατείες στις χώρες της ΕΕ είναι σύμφωνα με τους ευρωπαίους πολίτες η ανεργία (57%), η οικονομική μεγέθυνση (45%), το έγκλημα (32%), οι συντάξεις (31%) και η αγοραστική δύναμη των πολιτών και ο πληθωρισμός (29%).

Διότι αφήνουμε τους πολιτικούς ηγέτες και τα παπαγαλάκια τους να μας σέρνουν σε μέτωπα αντιπαράθεσης, που ελάχιστη σχέση έχουν με τα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας μας.

Και όταν αναφέρονται σε αυτά, το ρίχνουν συνήθως στα αόριστα ευχολόγια...


Αν μάθουμε κάποτε να αξιώνουμε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις, επί συγκεκριμένων θεμάτων, ίσως αύριο η Ελλάδα να είναι, για τα παιδιά μας, περισσότερο "Ευρωπαϊκή" από όσο σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: