Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ...


Ανησυχητική έξαρση της βίας καθημερινά, με περιστατικά που αναστατώνουν και σοκάρουν την Κοινή Γνώμη. Που την κάνουν να φοβάται για το παρόν και ν' ανησυχεί για το μέλλον.

Τόση ωμή βία, γιατί; Τόση επιθυμία να βλάψεις το συνάνθρωπό σου, γιατί;
Τόση βουλιμία να κάνεις ό,τι ικανοποιεί κάποια (πρωτόγονα και απάνθρωπα) ένστικτά σου σε βάρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του άλλου, γιατί;

Και η Κοινή Γνώμη άραγε έχετε αναλογιστεί τι μερίδιο ευθύνης έχει για τα διάφορα καθημερινά κρούσματα βίας; Οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν χαθεί στο καθημερινό διαρκές τρέξιμο για βιοπορισμό. Συνάμα όμως, πολλοί από εμάς, στον αγώνα για επαγγελματική ανέλιξη, κοινωνική καταξίωση και ικανοποίηση των ορμέμφυτών μας αντιμετωπίζουμε γεμάτοι εγωισμό, το γύρω μας περιβάλλον με σνομπισμό και αδιαφορία.

Πολλές φορές, επίσης, αποδίδοντας το κατάντημα των σημερινών κοινωνιών στους κρατούντες, αρνούμαστε να αναλάβουμε τις ατομικές μας ευθύνες ως μελών του κοινωνικού συνόλου και περιοριζόμαστε σε ένα στείρο και άγονο "ωχαδερφισμό", που εν γνώσει μας συντελεί στην παραίτησή μας, αφενός από κάθε αγώνα για βελτίωση της καθημερινής μας ζωής και αφετέρου, επιτρέπει στους κάθε λογής επιτήδειους να καρπώνονται τους κόπους μας ή να μας "βιάζουν" ποικιλοτρόπως με τη σιωπηρή ανοχή μας..

Όπως όλα δείχνουν σήμερα, είμαστε ένας κόσμος που επειδή αναζητεί στηρίγματα και δε βρίσκει στους κοινωνικοπολιτικούς και πνευματικούς ταγούς της εποχής μας, περιορίζεται άθελά του στην επιφανειακή καταδίκη κάθε θηριωδίας και όποιου καταπατά τις αρχές και τις αξίες μας, μολονότι εξαναγκαζόμαστε από τους διαρκώς μεταβαλλόμενους ρυθμούς της καθημερινότητας να είμαστε οι ίδιοι ξάγρυπνοι συνέχεια, στις επάλξεις για τον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων μας και του μέλλοντος του δικού μας και των παιδιών μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: