Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟΙ...


Στην Αυστρία, στην Βιέννη υπάρχει ένα μεγάλο κτίριο που χρονολογείται από το 1700 όπως λένε οι γνωρίζοντες...

Στο παρελθόν μάλιστα πιστεύεται πως ήταν παλάτι.
Στο κτίριο αυτό σε ένα από τα δωμάτια του με ξύλινη επένδυση, αν κοιτάξει ο επισκέπτης ψηλά στο κεντρικό δοκάρι της αίθουσας, θα δεί μια ξεχωριστή φράση, σκαλισμένη στα Γερμανικά :

"Φέρε μέσα όλο σου το κουράγιο. Άφησε τους φόβους σου έξω από την πόρτα".

Δεν χρειάζονται περισσότερα ή πιο σαφή λόγια να εξηγήσουν το μήνυμα της..

Είναι αυτό που προσδοκούμε σε κάθε νέο ξεκίνημα, όταν μπαίνουμε σε μια καινούρια φάση της ζωής μας κι ένας ανοιχτός ορίζοντας προβάλλει πίσω από την πόρτα που μόλις ανοίξαμε...Τι να πάρουμε και τι να πετάξουμε, αχρείαστο στην νέα μας πορεία...

Που θα μας βάλει σε ρότα που πραγματοποιεί προσωπικές φιλοδοξίες, δυναμώνοντας την πεποίθηση πως μπορούμε με τις ενέργειες μας να ελέγξουμε την μοίρα μας.

Όλοι εμείς οι καθημερινοί άνθρωποι που όμως είμαστε αρκετά απαιτητικοί από την ζωή μας και δεν θέλουμε αυτή να περιορίζεται στο να πηγαίνουμε σε μια δουλειά αλλουνού κάθε μέρα, να πληρώνουμε ατελείωτους λογαριασμούς και να ζούμε τσίμα - τσίμα με μια κάποια αμοιβή, ανάξια μας...

Να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρονται για μια καλύτερη ζωή με καλή υγεία, περισσότερο ελεύθερο χρόνο να αφιερώσουμε στον εαυτό μας, πιο πολλά χρήματα και πλήρη απαλλαγή από χρέη μιζέριας.

Να μην το βάζουμε κάτω, να κοιτάμε μπροστά, να επιδιώκουμε και να πετυχαίνουμε το καλύτερο...

ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ...

Και να στέλνουμε τέλος ένα μήνυμα σε άλλους, που είναι σε θέση βέβαια να το λάβουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: