Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΖΗΤΑΣ...


Τι τη θέλεις, όταν γέρος φτάσεις τη σύνταξη;
Είναι να μπαίνεις από τώρα σε τέτοιους προβληματισμούς;

Άσε το θέμα σε αυτήν την κυβέρνηση, που δεν τα καταφέρνει πουθενά όπου επεμβαίνει, να μην την πάρεις ποτέ τη ρημάδα τη σύνταξη και σκοτίζεις το κεφάλι σου.

Άντε και την παίρνεις τη κουτσουρεμένη σου σύνταξη.
Αφού πληρώνεις εσύ εισφορές για να πάρουν και κάποιοι άχρηστοι αναξιοπαθούντες μαζί με σένα, χωρίς δική τους επιβάρυνση στη διάρκεια της παράσιτης ζωής τους.
Μετά τι θα κάνεις, από τα 65 μέχρι τα 8 ...; τουλάχιστον που θα ζεις;

Από καρέκλα σε καρέκλα φτηνιάρικου συνοικιακού καφενείου θα σέρνεσαι, παρέα με άλλους κακομοίρηδες σαν εσένα, να λέτε κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια για τη μιζέρια σας.
Ή να κοιτάζετε όλη μέρα πόσοι περνούνε απέξω, τι φορούνε, τι κρατούνε, να έχετε θέμα να σχολιάζετε ώσπου να νυστάξετε να πάτε να κοιμηθείτε σα ζωντόβολα.

Μέχρι να αποκτήσεις μια βαριά κατάθλιψη και να γίνεις ο καλύτερος πελάτης του παλαβογιατρού της περιοχής σου. Που δεν χρειάστηκε να επισκεφτείς μέχρι τώρα, μα αλλάζουνε τα πράματα, δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει.

Το άλλο που δεν θα σ΄ αρέσει είναι να βγαίνεις γέρος άνθρωπος στους δρόμους, να διαδηλώνεις κάθε τόσο, με τον δημοκόπο μπροστάρη της εποχής σου επικεφαλής, για τη «σύνταξη πείνας» που θα παίρνεις.

Κατά του εκάστοτε υπουργού Οικονομίας των ημερών σου, που με την αύξηση που θα σου δίνει δεν θα μπορείς να αγοράσεις ούτε κουλούρι θεσσαλονικιό, όπως θα υπολογίζουν πρόχειρα οι παραπάνω δημαγωγοί για να σε καταφέρουν ν'«αγωνιστείς» για χάρη τους.
Για σκοπούς δικούς τους, που καμιά σχέση δεν έχουν με σένα και την ποιότητα της ζωή σου όπως ευαγγελίζονται.

Επίσης δεν θέλεις να σκέφτεσαι από τώρα τι θα γίνει έτσι και ως συνταξιούχος αρρωστήσεις και θα πρέπει να νοσηλευτείς σε δημόσιο νοσοκομείο και να έχεις τον φόβο ότι ανά πάσα στιγμή θα σε περιλάβει ο γιατρός που δεν νοιάζεται και να ψοφήσεις αν δεν πάρει φακελάκι ξέχειλο.
Ακούγεται ανατριχιαστικό; Κάτι χειρότερο θα 'ναι : Κόλαση κανονική και με διαόλους να σε τυραννούν.

Γι΄ αυτό δούλευε κορόιδο και μη ζητάς, καημένε.
Τι να την κάνεις τη σύνταξη τέτοια που θα είναι.

Εκτός κι αν πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου και φροντίσεις για 1- 2- 3 επιπλέον ιδιωτικές συντάξεις, extra πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης στα μέτρα σου και πληρώνεις μια ζωή για να τα χαρείς όλα (αν ζεις μέχρι τότε κι είσαι σε καλή φυσική κατάσταση) στα προχωρημένα γεράματα και μόνο αν όλα πάνε καλά ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ από την ασφαλιστική εταιρία..

Δεν υπάρχουν σχόλια: