Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΓΑΡΙΔΑΣ...


Πόσο κοστίζουν φέτος οι γαρίδες, τα χταπόδια, τα καλαμάρια, τα μύδια - στρείδια και τα λοιπά θαλασσινά;

Η τιμή τους είναι γεγονός πως απασχολεί σοβαρά μοναχά εκείνους ακριβώς που δεν θα τα φάνε ποτέ, ή έστω θα τα δοκιμάζουν σπάνια.

Οι υπόλοιποι, αυτοί που τα απολαμβάνουν όλες τις εποχές του χρόνου κι όχι μόνο την Σαρακοστή, δεν ρωτούν ούτε νοιάζονται ιδιαίτερα πόσο παραπάνω θα πληρώσουν φέτος να τα γεύονται όποτε τους κάνει όρεξη.

Δεν λογαριάζουν τιμές θαλασσινών, όπως δεν λογάριασαν τιμές σε μάσκες, αποκριάτικες αμφιέσεις, χαρτοπόλεμο, ποτά, μεζέδες, πάρτυ και καρναβάλια αρκεί να "ξεφαντώσουν", τον μοναδικό πια σκοπό ζωής του πόπολου.

Μερόνυχτα ανοιχτό το μαγαζί με τα μασκαρο - είδη, όλες τις ώρες φίσκα από κόσμο όλων των κοινωνικών τάξεων, εισοδημάτων και φυλών, που αγόραζε οτιδήποτε εύρισκε μπροστά του και σχετίζονταν με το επακόλουθο "ξεφάντωμα" του.
Και ο ευτυχής ιδιοκτήτης άγρυπνος πίσω από τον πάγκο να μετρά κέρδη υπεραρκετά για ένα χρόνο αναδουλειάς μετά...

Ούτε η αυξημένη τιμή της βενζίνης στάθηκε εμπόδιο να αμοληθούν τα πλήθη όπου άκουγαν πως υπήρχε πιθανότητα για χαβαλέ και διασκέδαση.

Τέτοιο πόπολο τι το κάνεις;
Γάμα το όπως μπορείς, μα του αρέσει!

Το ξέρουν οι πάσης απόχρωσης κυβερνώντες και μεριμνούν αναλόγως.

Και οι καπάτσοι της αγοράς που προσαρμόζουν τις τιμές στα μέτρα τους.
Γιατί τα μπινελίκια που θα βγάλουν στα ράφια δεν πρόκειται να μείνουν απούλητα, ότι και να γίνει, όσο κι αν κοστίζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: