Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ...


Χτύπησε πάλι ο Εγκέλαδος, αρχές του χρόνου, με 6,5 ρίχτερ.
Αμέσως άρχισαν οι συνήθεις κόντρες μεταξύ των συνήθων σεισμολόγων, όπως συνηθήσαμε να παρακολουθούμε πολλά χρόνια τώρα.


Για μερικά δευτερόλεπτα σεισμού, θα παρακολουθήσουμε ένα αδιάφορο για μας σήριαλ κάμποσων ημερών πάλι, κόντρες μεταξύ των σεισμολόγων, για τριτεύοντα θέματα της δουλειάς τους.

Το νέο τους σήριαλ ξεκίνησε χθές με αφορμή την ώρα ανακοίνωσης του σεισμού και απώτερο σκοπό την πλήρωση της θέσης του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, με ομιλούντες κεφαλές, παιδαριώδη επιχειρήματα, κραυγές εκατέρωθεν, χωρίς νόημα για τους θεατές που θα το ανεχτούν κι αυτό.

Δέχομαι στοιχήματα για το πόσες μέρες ή βδομάδες θα κρατήσει το νέο τους πανηγυράκι,που έτυχε σε μέρες που μπορεί να επισκιάσει την υπόθεση Ζαχόπουλου και σίγουρα θα σιγονταριστεί απο τα φιλικά (του Μαξίμου) media.

Μάταια θα περιμένουν να ακούσουν κάτι ενδιαφέρον για αυτούς οι κάτοικοι και των τωρινών "σεισμόπληκτων" περιοχών, ο καυγάς και πάλι θα περιοριστεί στο προσωπικό βόλεμα κάποιων "επιστημόνων" που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να βρούν δουλειά αλλού λόγω ειδικότητας, βολεί τους να χτυπιούνται.

Εγώ που ευτυχώς δεν είχα ζημιές κι από αυτόν τον σεισμό, θα γελώ αν κατά λάθος μου δώ (για μερικά δευτερόλεπτα κι εγώ μόνο), κάποια από τα επεισόδια των αλληλοκατηγορίων τους.

Και σίγουρα μαζί με μένα θα γελά φωναχτά αυτός, ο Εγκέλαδος, προετοιμάζοντας το επόμενο χτύπημα του, σε τόπο και χρόνο που αυτός θα διαλέξει, μιάς και κανείς δεν τον παρακολουθεί στα σοβαρά, να προλάβει τις...κυριολεκτικές κινήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: