Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΚΑΙ Η ΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ...


Πολύς λόγος αυτές τις ημέρες, και πολύ δουλειά και θεαματικότητα, κυρίως για τα τηλεοπτικά μέσα από την Κρήτη και τα ορεινά Ζωνιανά.

Μην έχοντας λοιπόν τη δυνατότητα να βγώ και εγώ στα παράθυρα των τηλεοράσεων, (σαν μην μέλος στα κυκλώματα των επώνυμων» σκατάδων), θα εκφράσω με αυτές τις γραμμές κάποιες απορίες, ερωτηματικά και απόψεις.

Γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως χωρίς ανοχή, κάλυψη και μερικές φορές και συμμετοχή, πολλών παραγόντων, κυρίως πολιτικών, δεν θα υπήρχε σήμερα αυτή η ιδιότυπη κατάσταση.
Ο δημοσιογράφος της "Καθημερινής" Τάκης Καμπύλης, σε άρθρο του στην εφημερίδα αυτή αναφέρει πως το πρώτο κομμάτι του παγόβουνου είναι οι επιδοτήσεις σε λάδι, σουλτανίνα και κτηνοτροφικά που με πολιτικά μέσα κατάφεραν οι Ζωνιανοί να εισπράττουν για ανύπαρκτες ποσότητες, ενώ, όπως στοιχεία στη Δ/νση Γεωργίας Ρεθύμνου δείχνουν, αν μετρήσει κανείς τα δηλωθέντα ζώα θα φθάσει σε νούμερα που δεν χωράνε στην Κρήτη ολόκληρη χωρίς κατοίκους.
Η βοήθεια κάποιων πολιτικάντηδων, λοιπόν, για παράνομες επιδοτήσεις είναι η αρχή της διαπλοκής.

Με τις πλάτες αυτών οι Ζωνιανοί προχωρούν στην "απαγόρευση" από το 1991 σε γεωπόνους και κτηνιάτρους να διενεργήσουν ελέγχους στο χωριό των. Αναφέρει ο δημοσιογράφος ότι μόνο την περίοδο 1998-2002 δόθηκαν επιδοτήσεις 56 δισεκ. δραχμών στον ορεινό Μυλοπόταμο ενώ οι 600 νέοι γεωργοί την ίδια περίοδο εισπράττουν άλλα τρία δισεκατομμύρια.

Ο συμπαθητικός, λοιπόν, αλλά σε όλα τα παράθυρα οργισμένος, Ζωνιανός κάτοικος δεν μας τα είπε καλά, όπως και πολλοί δημοσιογράφοι που σιγόνταραν στο θέμα ως συνήθως για "εγκατάλειψη από την πολιτεία" κλπ.μαλακίες που ακούγονται σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Ανάφερε ο Ζωνιανός κάτοικος, πως τώρα και επτά χρόνια τους αγνοεί το κράτος και αφήνει να εννοηθεί πως γι' αυτό στράφηκαν στην παρανομία.

Άλλοι πάλι κονδυλοφόροι, κατά το δακρύβρεκτο πρότυπο παλαιών Ελληνικών ταινιών (αμάρτησα για το παιδί μου) δικαιολογούν την εγκληματική δράση λόγω φτώχειας! Έστω λοιπόν, κάθε φτωχός θα πάρει ένα καλάσνικωφ και θα βαράει στο ψαχνό, θα πλασάρει στους καλοπερασάκηδες / χαβαλέδες / αιώνιους φοιτητές τον λευκό θάνατο (χρόνια όμως αργότερα από την αρχική χρήση) και θα ληστεύει μαγαζιά και τράπεζες βουτώντας και κάνα όχημα (εντυπωσιακό 4Χ4 συνήθως) που θα το κάψει στο τέλος.

Με αυτή την ασυδοσία και εγκληματική ανοχή των πολιτικάντηδων αλα και μπάτσων της περιοχής στράφηκαν σε μεγαλύτερες πηγές πλούτου, το χασίς, όταν 1.000 δενδρύλια αποδίδουν 2,5 τόνους, μεταφράζονται σε 5.000.000 ευρώ!

Πριν λίγες ημέρες η Scotland Yard είχε καλέσει στο Λονδίνο για ανάκριση τον πρωτότοκο πρίγκιπα του βρετανικού θρόνου γιατί ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα στο βασιλικό κτήμα όπου υπάρχουν και προστατευόμενα είδη πουλιών.Και φυσικά πήγε ο κόπρος, δεν μπορούσε να το αγνοήσει.
Ακόμη και στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός "κλήθηκε" και ανακρίνονταν επί επτά ώρες στην αστυνομία πέρυσι. Και στις ΗΠΑ θα πήγαινε ο Πρόεδρος. Έτσι γίνεται παντού όπου υπάρχει νόμος και κράτος να τον επιβάλλει.
Φαντασθείτε η ΕΛΑΣ να καλούσε όχι Έλληνα βουλευτή ή απλώς πολιτευτή, ή κάποιο συγγενή τους, που θα βρισκόταν την άλλη ημέρα ο υπεύθυνός της. Εδώ σε τέτοια περίπτωση δεν θα ήταν δυνατόν ούτε στο γραφείο βουλευτή, υπουργού, ή απλώς γνωστού των παραπάνω, να μεταβεί η αστυνομία γιατί "ποινικοποιείται η πολιτική ζωή". Έτσι συμφέρει να λένε...
Πώς λοιπόν να μην δημιουργούνται καταστάσεις όπως των Ζωνιανών;

Επίσης ατυχής από τα ΜΜΕ η σύγκριση Ζωνιανών - Σφακίων. Στα Σφακιά υπάρχουν ιδιαιτερότητες, υπάρχουν κατσικοκλέφτες και κουμπούρια, αλλά δεν υπάρχουν σε τέτοια έκταση κακοποιοί.
Από την άλλη πλευρά οι γελοίοι Αντώναρος, Ρουσόπουλος, Παυλόπουλος κλπ μας δουλεύουν ασφαλώς όταν ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τα από χρόνια συμβαίνοντα και ότι κανείς πολιτικός δεν καλύπτει τέτοιες ενέργειες και προτρέπουν όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει.
Μα και τα μικρά παιδιά εκεί, γνωρίζουν αυτό που υποτίθεται ότι αγνοούν οι παραπάνω.
Και ακόμη γνωρίζουν ότι στοιχεία ΔΕΝ είναι δυνατόν να κατατεθούν γιατί στην πορεία θα πέσουν κεφάλια όσων είπαν για πιέσεις και εκβιασμούς, γιατί κινδυνεύουν από πολλούς.
Δεν έφτασαν ποτέ στα Ζωνιανά για να διαβάσουν στους τοίχους του χωριού γραμμένο "Γαμώ τις γυναίκες των ρουφιάνων". Και φυσικά ρουφιάνοι και Γερμανογκεσταπίτες, κατά τον φίλο μας Ζωνιανό κάτοικο των τηλεπαραθύρων, είναι όσοι δεν επιθυμούν τα καλομαθημένα στην μαλθακότητα παιδιά τους να πέσουν θύματα του λευκού θανάτου.
Ακόμη και όσοι γνήσιοι άντρες δεν θέλουν απλά να γειτονεύουν με κακοποιούς που διαπράττουν ληστείες, κλοπές και κάθε λογής παρανομία.
Όσοι θέλουν μια ήσυχη ζωή χωρίς κουμπούρια και μίσος χωρίς σοβαρή αιτία, αλλά με αγάπη για όλους, ιδίως για τους γειτόνους του που μαζί περνούνε τη ζωή τους.

Φίλε ορεσίβιε βοσκέ, οι Γερμανογκεσταμπίτες κατέδιδαν πατριώτες σε ξένους κατακτητές και όχι κακοποιούς και δυνάστες των ανθρώπων αυτού του τόπου. Δικαίωμά σου λοιπόν η... αντρειοσύνη (δεν είναι η δική σου περισσότερη από την δική μου), αλλά οι άντρες ξέρεις τι λένε:
Ναι τους γνωρίζω αλλά δεν καταδίδω χωριανούς, έστω και κακοποιούς.

Και φυσικά δεν δεχόμαστε να μας δουλεύεις λέγοντας να πάρουμε την μετροταινία να μετρήσουμε σε πόσα μέτρα από το κέντρο του χωριού βρέθηκαν τα πειστήρια των ληστειών, κλοπών, του χασισεμπορίου κλπ. και αν είναι σε παραπάνω από... πέντε δέκα μέτρα δεν είναι Ζωνιανά.

Εξάλλου με τα κοντινά χωριά, μεταξύ σας, είστε από χρόνια στα μαχαίρια. Ποιός θα τολμούσε να σιμώσει για να φέρει στο χωριό σας τα δικά του εγκληματικά απορρίμματα; Άλλωστε από χρόνια έχετε αποκλείσει με μπάζια τους εσωτερικούς ορεινούς δρόμους προς τα διπλανά χωριά, δυσκολεύτηκα να βρώ τρόπο να περάσω απο κεί όταν ήρθα.
Και αν μπορείς απάντησέ μας πώς γίνεται όταν πηγαίναμε για Ψηλορείτη με ένα φίλο, να αφήνουμε άφοβα, ακόμη και ημέρες, οχήματα στους ορεινούς δρόμους από μεριά Αμαρίου και από δική σας μεριά να μην είναι δυνατόν να μείνει ούτε ώρα όχημα, από πολύ παλαιά, κατά σύσταση πάλι Ζωνιανών που γνωρίζουν τι θα βρίσκαμε όταν επιστρέφαμε από την κορφή.
Πριν λίγο καιρό, μη γνωρίζοντας κανένα Ζωνιανό, βρήκα από τον κατάλογο ΟΤΕ τηλέφωνο καφενείου στο χωριό αυτό και ερώτησα αν περνά ο ορεινός δρόμος προς κορφή Ψηλορείτη για μια περιήγηση. Ο άνθρωπος, χωρίς να με γνωρίζει, μου συνέστησε να μην πάω αν δεν γνωρίζω κάποιο κτηνοτρόφο της περιοχής.
Θα μεριμνήσω σύντομα, να εξασφαλίσω και εκλεκτό κρέας!

Και άλλοι Ζωνιανοί μίλησαν για τον πατριωτισμό και την ιστορία του χωριού, που κανείς δεν την αμφισβητεί. Η σημερινή όμως ιστορία του δυστυχώς γράφεται με μαύρα γράμματα αφού «πατριωτισμός» των σημερινών μαυροποκαμισάδων της περιοχής είναι η κονόμα σε βάρος άχρηστων νέων γκαγκάδων, και η τρομοκράτηση των «υπηρετών του νόμου» ρουσφετοβολεμένων θρασύδειλων μπάτσων με τα καλάσνικωφ, που τρομοκρατούν για εντυπωσιασμό με την σειρά τους αθώους κάτοικους της περιοχής ποτέ τους πραγματικούς ενόχους και φταίχτες.
Και από την πλευρά όμως της αστυνομίας φυσικά δεν θα έπρεπε να βγάλουν τα απωθημένα τους οι "ειδικές δυνάμεις" των Αθηνών , όσο και αν νοιώθουν αγανάκτηση για τα συμβάντα σε βάρος τοπικών συναδέλφων τους. Είναι απαράδεκτο να σύρονται άνθρωποι από ένα χωριό, όπου επικρατεί ο χωρίς αντίκρυσμα εγωϊσμός, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι τους κάποια μαχαίρια ή πιστόλια.
Δεν νομίζω να υπάρχει σπίτι στην Κρήτη, και το δικό μου ακόμη, που να μην βρεθεί κάτι τέτοιο. Φυσικά, αφού βρέθηκαν αυτά ο νόμος τους επιτάσσει να έχουν τις ανάλογες ενέργειες αλλά με σύμφωνη γνώμη ανωτέρων και εισαγγελέα τέτοιες ενέργειες έπρεπε να αποφευχθούν.
Όπως και η βίαιη (για τις κάμερες) συμπεριφορά των μπάτσων, ακόμη και αν ήταν σίγουροι για το ποιούς έχουν απέναντί τους.
Ο παπάς του χωριού δεν απάντησε σε ερωτήσεις με τη δικαιολογία ότι για όλα φταίει το σκοπευτήριο που δεν έφτιαξε η πολιτεία και ο κοινοτάρχης ότι δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά.
Εμείς αν είμαστε στη θέση τους, μέσα στη φωλιά του λύκου, τι θα λέγαμε;

Έχω την απορία αν οι πατεράδες και οι μανάδες αυτών των πολυάριθμων παιδιών των Ζωνιανών, που είναι πολύτεκνοι και συνεχώς αυξάνονται, δεν σκέφθηκαν ποτέ πώς θα αισθανόταν για τους ανθρώπους που θα τα είχαν βάλει στον κόσμο του λευκού θανάτου αν ήταν έρμαια στην καλοπέραση κι αυτά, όπως τα 'πρωτευουσιανάκια";
Δεν θα ξεσηκωνόταν να τους βρούνε να τους λυντσάρουν;
Γιατί λοιπόν μας βγαίνουν κι από πάνω. Επειδή οι άνθρωποι που έχασαν τζερεμέ τα παιδιά τους δεν ξεσηκώθηκαν μέχρι τώρα και είναι τόσοι πολλοί, και σε πολλούς τόπους, να κυνηγάνε τους συγχωριανούς τους χασισέμπορους οπότε δεν θα τους έσωζαν ούτε οι πλέον απόκρημνες σπηλιές του Ψηλορείτη;

Εξάλλου, όπως αναφέρει ο παραπάνω δημοσιογράφος, περίπου 2.500 Ζωνιανοί ζουν στην Αθήνα και περί τους 1.500 στο Ηράκλειο κι αλλού και όχι μόνο δεν ακολούθησαν την ιδιαίτερη εγκληματικότητα συγχωριανών τους αλλά πολλοί έχουν διαπρέψει σε διάφορους τομείς.

Ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει την επανίδρυση του κράτους και δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται. Η επανίδρυση αλλά, και η τήρηση της νομιμότητας, δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν διαλύσει το παρακράτος της μαφίας των κάθε λογής προστατών.

Από χαμηλά, τους προστάτες των μπαρ και άλλων κωλομάγαζων του Ρεθύμνου και της γύρω περιοχής, μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκια προστασίας με αντάλλαγμα μερικές ψήφους σε ισόβιους βουλευτές της περιοχής και τώρα των γόνων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: