Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ...

Ένας νεαρός κρατούμενος για ένοπλη ληστεία τράπεχας, με αρκετά χρόνια φυλακή μπροστά του αν και είναι μόνο 20 χρονών.

Από καιρό στην φυλακή, παρακολουθεί μαθήματα, δίνει εξετάσεις και περνά σε κάποιο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, που δεν τον αφήνουν κάποοι  να πάει.

Τον συμβούλεψαν κάποιοι άλλοι να κάνει απεργιά πείνας, όπου όσοι κάνανε τα τελευταία χρόνια όλοι "δικαιωθήκανε", με την επιλεκτική συμπαράσταση κάποιων συγκεκριμένων ευαισθητούληδων θολοκουλτουριάρηδων.

Έτσι θα γίνει κι εδώ σήμερα ή αύριο και θα πετύχει ο απεργός πείνας - κρατούμενος το δικό του.
Κια θα μπορέσει να αρχίσει τις σπουδές του..

Κάτι που θα μπορούσε να γίνει χωρίς όλη τη βαβουρανιά που επιδίωκαν όσοι τον συμβούλευαν.

Η τεχνολογία επιτρέπει στον καθένα να σπουδάζει εξ αποστάσεως, μέσω υπολογιστή και να δίνει και εξετάσεις με τον ίδιο τρόπο. Μέσα από τη φυλακή και χωρίς άδειες.

Αν χρειάζονται και κάποιες γραφειοκρατικές διατυπώσεις ή νομικές ρυθμίσεις ανάμεσα στις συναρμόδιες υπηρεσίες/υπουργεία ας γίνουν και να λυθεί το θέμα για όλους τους φυλακισμένους που επιθυμούν να σπουδάζουν.

Χωρίς να πρέπει να μπουν σε κίνδυνο άλλες ανθρώπινες ζωές που μπορεί να βρεθούν στο έλεός του και απέναντι από την κάννη του όπλου του αν ο συγκεκριμένος θελήσει να επαναλάβει το παρελθόν του...

Και θα ησυχάσουνε και οι "αγωνιστές" - συμπαραστάτες του, μέχρι το επόμενο επεισόδιο που θα σπεύσουν να υποστηρίξουν.

Που μπορεί να τους εκπλήξει...

Σε ενδεχόμενο αιτήματος πχ του Κασιδιάρη ή άλλου νεαρού της ακροδεξιάς πλευράς για εκπαιδευτική άδεια για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές θα τρέξουνε κι εδώ έτσι "αυθόρμητα" να τον υπερασπιστούν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι τάχα αντιεξουσιαστές σε αυτό το αίτημα του βάσει της ίδιας λογικής;

Δεν υπάρχουν σχόλια: